Vesti

0

Vučić završio posetu Hrvatskoj

Autor: IG

Izvor: Tanjug

Vučić završio posetu Hrvatskoj

Izvor: Foto: Tanjug/Tanja Valić

Nakon inauguracije premijer je imao odvojene sastanke sa predsednicom Hrvatske Grabar Kitarović, šefom diplomatije Hrvatske Vesnom Pusić i premijerom Zoranom Milanovićem.

Vučić je rekao da je sa hrvatskom predsednicom imao dobar i korektan razgovor o svim otvorenim pitanjima, od pitanja nestalih osoba, do položaju izbeglica i odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

Vučić je Tanjugu rekao da su govorili o nestalim osobama, na čemu je ona insistirala, ali i o položaju izbeglica i odnosu prema predsedniku Srpskog nacionalnog veća Miloradu Pupovcu i Srbima u Hrvatskoj, na čemu je srpska delegacija insistirala.

Prema rečima premijera Srbije, sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić je razgovarao o nerešenim ptanjima, pre svega o budućnosti i o tome kako dve države mogu da sarađuju, pomognu jedna drugoj, obogate ekonomsku i političku saradnju.

"Zadovolljni smo i zahvalni, jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta ka budućnosti. Srbija svakako jeste", kazao je Vučić.

Premijer je uoči inauguracije prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg koji je služio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, a zatim je imao sastanak sa mitropolitom Porfirijem i Pupovcem.

Novoizabrana hrvatska predsednica poručila je danas da trajni interes Hrvatske ostaje podrška državama jugoistočne Evrope u evropske integracije.

U inauguracionom govoru, nakon svečane zakletve, ona je rekla da će u odnosima sa Srbijom pokloniti posebnu pažnju statusu nestalih u poslednjem ratu, kao i poštovanju prava žaštiti hrvatske manjine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR