Svet

Petak, 13.02.2015.

12:06

Nemačka povukla celu evrozonu

Bruto domaći proizvod evrozone je u poslednja tri meseca 2014. godine porastao više od očekivanog, kao rezultat ubrzanja privrede Nemačke.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Prema preliminarnim podacima Evrostata, BDP evrozone je u četvrtom prošlogodišnjem tromesečju, na kvartalnom nivou, porastao 0,3 odsto, posle rasta od 0,2 odsto iz prethodnog kvartala.

U čitavoj prošloj godini privreda evrozone ostvarila je rast od 0,9 odsto, što je blago iznad očekivanja ali i dalje nedovoljno za preko potreban preokret evrozone, prenosi agencija Rojters.

U poređenju sa istim kvartalom 2013. godine, privreda evrozone je porasla 0,9 odsto, dok je privreda celokupne Evropske unije porasla 1,3 odsto.

Na kvartalnom nivou, privreda Evropske unije je u poslednjem tromesečju prošle godine registrovala rast od 0,4 odsto, dok je u čitavoj prošloj godini ostvarila rast od 1,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: