BiH

UIO uručio priznanja

UIO uručio priznanja
UIO uručio priznanja

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH uručila je danas posebne nagrade - grb UIO Tužilaštvu BiH i glavnom tužiocu Goranu Salihoviću, Delegaciji EU u BiH i šefu Odsjeka za carinske postupke u UIO Miljki Kutić za posebne zasluge i doprinos u radu UIO za 2014. godinu.

"Zahvaljujući dobroj saradnji između Tužilaštva BiH i UIO ostvarili su se uslovi za povećanje prihoda od indirektnih poreza, kao i napredak u poštovanju zakona", istakao je Goran Salihović, glavni tužilac BiH.

Nikola Špirić, ministar finansija i trezora BiH i predsjednik Upravnog odbora UIO, naglasio je da priznanja ove institucije svake godine dobijaju oni čija zalaganja budu strateška podrška u radu Uprave.

"Od rada Uprave zavisi kompletan sistem u BiH i zato je važna saradnja svih institucija da bi se obezbijedila efikasna naplata poreza", kazao je on.

Miro Džakula, direktor UIO, čestitao je nagrađenima i poručio da je ova institucija ključna za fiskalnu stabilnost BiH te da oko 88 odsto svih prihoda u budžetima na raznim nivoima bude obezbijeđeno zahvaljujući radu Uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije