Capital.ba

Tabaković: Banke nisu samo krediti u švajcarcima

03.02.2015. / 10:28

tabakovicBEOGRAD, Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da postoji niz instrumenata kojima se može olakšati otplata kredita onima koji su ih uzeli indeksiranim u švajcarskim francima.

Tabaković je u Jutarnjem programu TV Pink rekla da se juče razgovaralo na nivou odbora za rizik u Udruženju banaka Srbije i da je pet najugroženijih banaka izašlo sa dva konkretna rješenja kao alternative za građane sa kojima NBS nije zadovoljna.

“Smatramo da je to dobar model za početak razgovora, ali da postoji još niz instrumenata i alata kojima se može olakšati otplata kredita onima koji su ih uzeli indeksiranim u švajcarskim francima”, istakla je Tabaković.

Guvernerka NBS je naglasila da “banke nisu samo krediti u švajcarcima, nego da su banke i devizna štednja građana i u švajcarskim francima i u evrima”.

“NBS nije samo zaštitnik korisnika kredita, nego i privrede, koja ima svoje depozite u bankama i svaki model prepisan iz Mađarske ili Hrvatske koja je pred izborima znači, ustvari, ugrožavanje stabilnosti finansijskog sistema”, dodala je Tabaković. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!