"Prvi glas razuma na KiM od 1999"

"Prvi put posle 16 godina čuje se glas razuma sa KiM", navodi se u saopštenju Udruženja Đakovčana povodom izjave direktora prištinske televizije Batona Hadžiua.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2015.

16:06

Default images

Hadžiu, direktor televizije "Klan", juče je izjavio da gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari Ljilja treba da uputi izvinjenje raseljenim Đakovčanima koji su kamenovani na Badnje veče, a ne da ih poziva da ne dolaze u Đakovicu na predstojeće Zadušnice.

Hadžiu je, u emisiji "Slobodno srpski", koja se emituje na mreži srpskih televizija na Kosovu i Metohiji, rekao da je ova poruka bila "politička i velika greška Mimoze Kusari".

"Kao i do sada, Srbi iz Đakovice, ne očekuju poziv od đakovačkih institucija za bilo koji verski praznik. Zašto poziv kada Đakovčani na Zadušnice idu u svoj manastir i obilazak grobova svojih predaka koji leže u tom gradu", navodi se u saopštenju predsednika Udruženja Đokice Stanojevića.

Udruženje Đakovčana žali za sudbinom nestalih Srba, Albanaca, Roma, Goranaca i ostalih nestalih pre i posle 1999. godine i oštro osuđuje zloupotrebu nestalih u političke svrhe, odnosno, u obračunu vlasti i opozicije u Prištini.

Prema rečima Hadžiua, gradonačelnica Đakovice treba da prihvati da raseljeni dođu u njen grad.

"Ona ima populistički pristup i to nije dobro, nije dobro za Kosovo posle toliko godina, jer na kraju krajeva u Đakovici i nema Srba, čega se boje?", rekao je Hadžiu.

Hadžiu navodi da pravi razlozi za demonstracije, koje su proteklih dana održane u Prištini, nisu ni Trepča, ni ostavka ministra za povratak Aleksandra Jablanovića, nego unutarstranački problemi.

On ističe da ministar za zajednice i povratak Jablanović treba da podnese ostavku jer neće moći normalno da obavlja svoj posao.

Prema njegovim rečima, Jablanović ''treba da radi za Srbe, a ne da sluša premijera Mustafu i potpredsednika kosovske vlade Tačija koji mu kažu da ostane na funkciji i da ne ide pod pritiskom, već, ako smatra, treba da podnese ostavku".

"Ni za Srbe nije dobro da on ostane tu, jer svako od ovih demonstranata koji je dobio pendrek po leđima u svakom Srbinu vidi Jablanovića", upozorio je Hadžiu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: