Uhapšen jedan od napadača

E. H.

01. 02. 2015. u 14:40

Policija rasvetljava ranjavanje turskog turiste U Beogradu. Traga se za još dvojicom mladića iz automobila

Ухапшен један од нападача

Klub Plastik, Foto A. Stanković

POLICIJA je rasvetlila oružani napad na beogradski klub “Plastik” u kome je teško ranjen turista, turski državljanin Celen Batufan (26). Beograđanin A. D. (22) priveden je danas pod sumnjom da je jedan od trojice mladića koji su učestvovali u ovom incidentu. Za njegovim saučesnicima se traga, kao i za oružjem.

Batufan je povređen u subotu ujutru oko 3 sata u noćnom klubu, na uglu Takovske i Dalmatinske ulice, kada ga je pogodio zalutali metak. Mladić je odmah prebačen u Urgentni centar, gde je i operisan i njegovo stanje je zasada stabilno. Batufan je u Beograd došao na odmor sa devojkom, koja je bila sa njim kada je ranjen, a ona je nepovređena.

Prema informacijama kojima raspolaže policija, do pucnjave je došlo kada je obezbeđenje “Plastika” izbacilo grupu mladića iz kluba, koji su pravili nered. Navodno, u sukobu sa obezbeđenjem prednjačio je A. D.

On je, prema nezvaničnim informacijama, posle svađe sa njima uleteo u svoj automobil sa još dvojicom drugara, zaustavio se ispred “Plastika”, zapucao, a potom pobegao. Ispalio je više hitaca, a dva metka su prošla kroz vrata, od kojih je jedan pogodio turskog turistu u bočni deo grudnog koša. Batufan je ranjen dok je napuštao “Plastik” i stajao je kod izlaznih vrata kako bi uzeo jaknu iz garderobe.

Radnici kluba odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Batufan je sa ranom u grudima prebačen na Odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra. Posle hirurške intervencije prebačen je u Intenzivnu negu.

IMA DOSIJE

A. D. je do sada nekoliko puta privođen i stari je znanac policije. Pisane su mu prijave za razbojništva i nedozvoljenu trgovinu narkoticima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije