U nedelju protest protiv Bus plusa

Neformalna grupa gradjana okupljena u kampanji Bus=Jednako najavila je za nedelju, 1. februar, protest ispred Gradske skupštine Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

19:49

Default images

Oni uz zahtev za hitno ukidanje gradskog sistema Bus plus za upravljanje javnim prevozom i naplatu.

"Mislimo da je došlo vreme da se svi ujedinimo u jedan jači i veći građanski front. Okupljamo se 1. februara, simbolično na dan kada su nam pre tri godine, bez ispunjavanja svoje obaveze da uključe javnost kao i o svim važnim pitanjima, potpuno netransparentno i sa našom opravdanom sumnjom u nezakonita delovanja, uveli BusPlus kao simbol svega najgoreg u ovom društvu", piše u saopštenju.

Pored ukidanja sistema BusPlus, organizatori kampanje zahtevaju prestanak angažovanja javne komunalne policije za pomoć pri proveri karata u vozilima javnoig saobraćaja u Beogradu.

Jer proizlazi da komunalnu policije, kako su naveli, "plaćaju građani da bude angažovana na poslovima jedne privatne firme, što je samo po sebi već potpuno skandalozno i signalizira da nešto nije u redu".

"Nas nekoliko običnih građana koji nismo više mogli da ćutimo i posmatramo svakodnevno ponižavanje i sistematsku eksploataciju svojih sugrađana, istupamo javno protiv tlačitelja, stajemo solidarno uz svoje sugrađane koji su žrtve ovih zlodela i pozivamo sve svesne i savesne, da nam se pridruže", piše u saopštenju.

Protest koji je organizator prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova, počeće u nedelju u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: