Vukan Savićević odabrao Crnu Goru

Novosti online

29. 01. 2015. u 14:28

Nemam nameru da preskačem stepenice. Ukoliko dobijem državljanstvo, prvo bih igrao za mladu selekciju, a kasnije, ako zaslužim, za najjači tim – rekao je mladi vezista Zvezde

Вукан Савићевић одабрао Црну Гору

Vukan Savićević foto: Arhiva VN

Mladi fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević postaje crnogorski reprezentativac. Vezista srpskog prvaka potvrdio je za portal “Topfudbal.me” da je procedura dobijanja pasoša uveliko u toku i da jedva čeka da obuče dres “sokolova”.

- Kontaktirali su me ljudi iz FSCG pre mesec dana, razgovarao sam s njima što se tiče igranja za Crnu Goru. Ne znam dokle je došla priča sa pasošem, ali znam da je procedura uveliko u toku – rekao je Savićević.

Talentovani fudbaler je u mlađim reprezentativnim selekcijama prvo nosio dres Crne Gore (kadetski uzrast), da bi potom kapiten omladinske selekcije “orlića”.

- Nemam nameru da preskačem stepenice. Ukoliko dobijem državljanstvo, prvo bih igrao za mladu selekciju, a kasnije, ako zaslužim, za najjači tim. Mlad sam, treba sve da ide nekim normalnim tokom – istakao je za “Topfudbal.me” Savićević, koji je za kadete Crne Gore igrao sa pasošem SiCG, da bi posle promene zakona o dvojnom državljanstvu odlučio da nastupa za selekciju Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

DW

29.01.2015. 15:51

Kod nas da se uči, bude registrovan kao domaći igrač, a da nastupa za drugu državu. Dokle ovako?

rade

24.06.2015. 13:39

@DW - ... Srbi nikada u istoriji nijesu bili prijatelji Crnogorcima a samim tim i državi Crnoj Gori. Oni samo otimaju ako se nešto pojavi kvalitetno iz Crne Gore. Jedan od primera je Dejo koji je zaslužio da bude "Zvezdina zvezda" ali pošto je Crnogorac Srbi neće u svoje redove da ga pišu. I moj otac Pavle je takođe žrtva koji je ratovao po Ceru, Kolubari, Mojkovcu za interese Srbije a da za uzvrat nije od Srba i Srbije dobio ništa osim medalje koja ne znači ništa. Teško ćeš opstati među Srbe ..

Sramota

29.01.2015. 16:10

E Vukane izabrao si albansku bracu, izdajice svoga roda, one koji proganjaju pravoslavlje, koji priznaju Kosovo i koji su prodali veru za veceru. Izgleda da si i ti prodao veru za veceru. Ne zna se sta bi bila veca sramota, to sto bi igrao za Siptare ili sto si izabrao Crnogorce. Mars iz Zvezde, srpskog simbola, poturice nam nisu potrebne u klubu.

Velečanstveni

29.01.2015. 16:22

Samo napred majstore ! SIgurno ne treba da čekaš deda Toleta i ostale koji upropašćavaju Srpski fudbal zarad jednog malog hrvatskog tima ! Zvezdini fudbaleri ne igraju za reprezentaciju,jer im on ne daje ! Zato beležimo "fantastične" rezultate ! Dok su igrali 7 velečanstvenih za Srbiju kod Antića, išli smo na SP ! A pogledajte gde smo sada !?? Za sve je kriva drtina matora, dok ne ode nema nam boljitka ! Samo prosperira pomenuti klub, jer se razigravaju igrači raznih menadžera tog kluba !

za nas

30.01.2015. 10:42

nikad ne bi zaigrao...Savo Milosevic ga je izbrisao s Drulovicevog spiska za evropsko i od tad ga nisu zvali a i Dzajic je govorio o tome...zato srecno.