MUSTAFA PROVOCIRA: Trepča je naša, o tome NIKADA nećemo razgovarati u Briselu!

- Niko nije išao u Beograd da bi razgovarao o Trepči. Trepča je naša. Ne zamarajte se time ko je šta od srpskih zvaničnika rekao, jer oni pokušavaju da stvore zabunu. Mislim da pitanje Trepče nikome na Kosovu ne treba da bude nejasno. Ona je naša, nalazi se na našoj zemlji - rekao je premijer Kosova

  • 11

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da se u Briselu neće razgovarati o Trepči jer je taj kombinat, kako je rekao, u svojini Kosova, piše danas dnevnik Koha ditore.

Premijer Kosova je rekao da se o Trepči "nikada neće razgovarati" u Briselu i da zvanični Beograd, govoreći o tom kombinatu, želi da skrene pažnju sa svojih ekonomskih problema i nestabilnosti.

Printskrin: Youtube/RTV21 Printskrin: Youtube/RTV21

Vlada Srbije tvrdi da je Trepča imovina Srbije. Tokom posete Podujevu, piše Koha ditore, Mustafa je ocenio da su izjave zvaničnika Srbije "dolivanje ulja na vatru" i dodao da nije tačno da su kosovski ministri išli u Beograd da bi razgovarali o Trepči.

- Niko nije išao u Beograd da bi razgovarao o Trepči. Trepča je naša. Ne zamarajte se time ko je šta od srpskih zvaničnika rekao, jer oni pokušavaju da stvore zabunu. Mislim da pitanje Trepče nikome na Kosovu ne treba da bude nejasno. Ona je naša, nalazi se na našoj zemlji - rekao je Mustafa.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Zahtev da Trepča bude transformisana u javno preduzeće na Kosovu bio je jedan od povoda za proteste u utorak u Prištini koji su prerasli u žestoke sukobe demonstranata i policije.

Mustafa je pozvao gradjane da se ne pridružuju protestima koje najavljuje opozicioni Pokret Samoopredeljenje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kica

    29. januar 2015 | 13:26

    Pa I ti si mujo na nasoj zemlji, a ne Trepca. Ko te pa pita da li je Trepca nasa, ako ti se ne svidja, vozi u albaniju, imas svoju zemlju

  • major. MILAN TEPIC RS.K.

    29. januar 2015 | 14:01

    A bre stani muystafa ti si pobrkao loncice nije ti trepcu tata dao pa to je srbsko zar ti slabo vidis ili si malo prehladjen. Ostavi se corava posla tu smo da se dogovorimo nemoj da vas moramo ispratiti preko kosara i prokletija. Zar nevidite da nato vise nedominira kosovu , situacija se mjenja , veliki brat putin lagano stize tako dace bonstil da se pomjeri za 1000 km. Prema sjeveru. Mustafa uozbilji se sada imas pravu srbsku vlas nema mita i korupcije tako prizovi se pameti. Njet republjik kosova.

  • Majls

    29. januar 2015 | 12:38

    TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA