NOĆ ZA PAMĆENJE KAJRIJA IRVINGA: Rekord karijere, rekord sezone, rekord tima... (VIDEO)

Plejmejker Klivlenda je postigao 55 poena, u odsustvu Lebrona Džejmsa, što mu je rekord karijere, kao i najviše poena što je neki igrač postigao ove sezone, a ubacio je i 11 trojki što je najviše ikada u istoriji kluba

  • 1

Prethodne noći je u NBA ligi odigrano čak 11 mečeva, ali se samo o jednom čoveku priča, a to nisu ni Lebron, ni Durent, ni Brajant. Junak večeri je Kajri Irving, plej Klivlenda koji je ubacio 55 poena, najviše što je postigao neki igrač ove sezone i najviše u njegovoj karijeri, a žrtva je bio Portland 99:94.

Bili su zabrinuti navijači Kavalirsa pred meč sa Blejzersima da li će uspeti bez Lebrona Džejmsa njihov tim da nastavi pobednički trijumf, a njihova bojazan bila je bezrazložna, a za to se potrudio Kajri Irving, iako nije tako delovalo na početku meča.

Plejmejker je promašio svojih prvih sedam šuteva, a onda je samo počeo da sipa u koš Portlanda. Ubacio je 11 trojki što je timski rekord i drugi učinak na listi NBA lige, iza Brajanta i Donija Maršala, a bez greške je pogađao i sa linije penala. Postigao je 24 od poslednjih 28 poena svog tima, ali je najvažniji ipak, bio onaj skok na šest sekundi pre kraja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvo je pogodio trojku za izjednačenja 94:94, a onda je pokupio skok i loptu u odbrani posle posle promašaja Lilarda i onda doneo prednost svom timu sa slobodnih bacanja, a time i pobedu. Lebron DŽejms je sve vreme posmatrao svog saigrača i na kraju zaigrao u prvom redu posle njegovih poena.

Moe se reći da je Irving sam doneo pobedu svom timu, jer su ostali prilično podbacili košgeterski, Kevin Lav jeste imao svoj uobičajeni dabl-dabl učinak 12 skokova, ali je dao samo 10 poena uz šut iz gre 3/15, a Mozgov je takođe ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova.

Sa druge strane Lamarkus Oldridž je parirao donekle Irvingu sa 38 poena i 11 skokova, ali su saigrači pre svih Lilard i Batum potpuno podbacili i to je razlog poraza Trejlblejzersa. Bio je ovo osmi trijumf Klivlenda u nizu.

Minesota je uspela da prekine niz od 10 uzastopnih poraza i slavila je protiv Bostona, a najzaslužniji za to je bio rekovalescent Kevn Martin koji se vratio na parket i ubacio 21 poen. Nikola Peković je dodao 14 koševa, Dijeng je imao 16 poena i čak 14 skokova.

"Vukovi" su u međuvremenu našli i zamenu za Miroslava raduljicu koji nije dobio novi ugovor, a umesto njega su angažovali Lorenca Brauna, koga su 2013. godine birali kao 52. pika na draftu.

NBA, rezultati:

Filadelfija - Detroit 89:69

Klivlend - Portland 99:94

Njujork - Oklahoma 100:92

Hjuston - Dalas 99:94

Minesota - Boston 110:98

Nju Orleans - Denver 85:93

Atlanta - Bruklin 113:102

Toronto - Sakramento 119:102

Juta - Klipersi 89:94

San Antonio - Šarlot 95:86

Feniks - Vašington 106:98

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA