Najnovije vesti
Vesti Politika
Bečić: Očekuju se odgovori na pitanja o incidentu za vreme Parade ponosa

Bečić: Očekuju se odgovori na pitanja o incidentu za vreme Parade ponosa

Potpredsednik srpskog parlamenta koji je i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić očekuje da poslanici na tom odboru dobiju odgovore na pitanja ombudsmana Saše Jankovića o incidentu za vreme prošlogodišnje Parade ponosa, kada je pretučen brat premijera Andrej Vučić.

565684_skupstina-zakon-o-vojsci260115ras-foto-oliver-bunic07a
565684_skupstina-zakon-o-vojsci260115ras-foto-oliver-bunic07a
Igor Bečić
Igor Bečić

"Očekujem da će na ovom odboru biti odgovoreno na neka pitanja. Ali po meni se ovde radi o nečem drugom - radi se o osporavanju predsedniku vlade njegova stručnost, školovanost, a takođe mu se osporava to što se bori za integritet zemlje u inostranstvu, što sarađuje sa EU i Rusijom, to što radi 20 sati dnevno", rekao je Bečić gostujući na RTS.

On kaže da će ti odgovori doći sa najvažnijih mesta, odnosno Tužilaštva i suda.

Na pitanje da li je pročitao izveštaje o incidentu tokom Parade kada je prebijen Andrej Vučić, i da li se oni poklapaju, Bečić je rekao da su poslanici dobili dva izveštaja - od Vojnobezbednosne agencije i Zaštitnika građana i dopis MUP u kojem oni navode da su nenadležni da kontrolišu rad VBA.

Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti na kojoj će biti razmatrani navodi o nepravilnostima u radu VBA koju je u javnosti izneo zaštitnik građana Saša Janković biće održan danas, a po završetku sednice, predsednik Odbora Momir Stojanović održaće konferenciju za novinare.