27. januar  2015. 18.51  →  19.41 | Izvor: RTV

Ogromna bara muči stanare Stevana Musića

NOVI SAD -

U ulici Stevana Musića u Novom Sadu na javnoj površini u zajedničkom dvorištu nekoliko zgrada nalazi se ogromna bara. U ovom dvorištu nekada je bila zasađena trava, a komšije su se okupljale na zajedničkim roštiljanjima, a danas je to još jedno ruglo u širem centru Novog Sada.

video icon

Već 40 godina stanari iz Stevana Musića 1 bore se s baruštinom koja se pojavljuje svaki put nakon obilnijih padavina. Da bi izašli iz svojih domova, ponekad moraju da obuju i gumene čizme, jer voda zna da stigne i do stepeništa zgrade.

"Svaki put prolazimo kroz neko jezero i obično se šalimo da imamo jezero u dvorištu. Međutim, nije to baš tako, postoje tu i opasnosti od nekih zaraznih bolesti i tako dalje, tako da bi to trebalo u nekom doglednom periodu da se reguliše", kaže stanr zgrade Slobodan Koturov.

Stanari kažu da su razgovarali o potencijalnim rešenjima, među kojima je i iskopavanje septičke jame, kako bi voda mogla negde da odlazi, jer su na molbe gradskim institucijama uvek dobijali odgovor da za to nema sredstava.

U Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" kažu da su baš u tom delu grada nedavno radili rekonstrukciju kanalizacione mreže, te da ona funkcioniše bez problema. Oni dodaju da su na poziv građana, ali i RTV-a više puta izlazili upravo na ovo mesto kako bi pokupili vodu, iako to nije u njihovoj nadležnosti.

Međutim, to je samo privremeno rešenje. Saniranje problema zadatak je Zavoda za izgradnju grada, u kom kažu da su projekat parternog uređenja sa odvodnjavanjem na ovom prostoru i potrebne dozvole već spremni, ali da zbog restriktivnog budžeta tu investiciju nije bilo moguće uvrstiti u plan za 2015. godinu.

 

Broj komentara: 3

Nenad  29. 01. 2015. | 17:29
O ovome ste već izveštavali u svom prilogu 2013. godine (http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/posle-svake-kise-jezero-u-maksima-gorkog-_374422.html) i od tada se ništa nije promenilo. U dvorištu je još uvek jezero. Kada će se ovo već jednom rešiti?
Dragan  15. 02. 2015. | 10:29
A šta na sve ovo kažu nadležni i ko je odgovoran?
Dragana  26. 02. 2015. | 17:47
Dvorište izgleda strašno posle poslednjih kiša. Ovo je već neizdrživo. Kada će se već nešto uraditi po tom pitanju?