Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:50

Serena: Najbolji meč na turniru

Serena Vilijams rekla je da je protiv Garbinje Muguruse morala da odigra svoj najbolji meč na Australijan openu kako bi prošla u četvrtfinale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Vilijams se plasirala u četvrtfinale pošto je posle preokreta pobedila 24. igračicu na WTA listi, Španjolku Garbine Mugurusu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2).

"Naterala me je da igram dobro. Morala sam da odigram svoj najbolji meč na turniru, inače bih ispala. Dobro je pogadjala 'vinere', sa leve i desne strane. Na svaki moj udarac, ona je napravila direktan poen."

"Posle prvog seta morala sam da promenim pristup", rekla je Vilijams.

Tokom meča jedan navijač je sa tribina posavetovao prvu teniserku sveta da koristi "spin", što je ona poslušala.

"To sam uradila, pomislila sam da je on u pravu pošto sam to želela da uradim, ali nekako nisam radila. Kada mi je moj trener-navijač sa tribina uzviknuo da koristim 'spin', pristala sam i ispalo je dobro. Imam veliku podršku u Melburnu, moje ime uzvikuju u gledalištu i takvu podršku nemam svuda. To je dobar osećaj", rekla je Vilijams.

"Svake godine imam veliku podršku. To je jedan od razloga zbog kojeg mi je Australijan open omiljeni turnir", dodala je petostruka pobednica Otvorenog prvenstva Australije.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv prošlogodišnje finalistkinje Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:2.

"Ona je zaista dobar igrač. Iako nije mnogo visoka snažno udara loptice i igra veoma dobro. Moram da budem koncentrisana, ne smem da je potcenim. Moram dobro da se pripremim za meč", rekla je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu