IMAĆEMO INTERNET U AUTOBUSIMA: Beograd dobija 50 novih vozila!

- Osim nabavke novih autobusa, predviđena je i nabavka trolejbusa, čime se očekuje znatno viši kvalitet prevoza - izjavio je Siniša Mali i dodao da je sa Telekomom dogovoreno da u svim vozilima gradskog prevoza bude dostupan besplatan internet

  • 9

Beograd će dobiti pedeset novih autobusa, a predviđena je i nabavka trolejbusa, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali nakon sastanka sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Kupovina ovih solo autobusa, koji će imati i video nadzor, predstavljaće početak realizacije "Plana obnove voznog parka JKP GSP 'Beograd' za period 2015-2019. godine".

- U tom planu, osim nabavke novih autobusa, predviđena je i nabavka trolejbusa, čime se očekuje znatno viši kvalitet prevoza - rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava.

Postignut je i dogovor sa Telekomom da do kraja godine u svim vozilima gradskog prevoza bude dostupan besplatan internet.

Mali je podsetio da je poslednja nabavka autobusa bila pre dve godini kada su kupljeni "zglobni autobusi koji su se pokazali nepraktičnim".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- U Beogradu će uskoro saobraćati i novih 4-5 električnih autobusa, koji će pokriti novu liniju u užem centru grada. Ovi autobusi pružaju bolji komfor i smanjuju emisije štetnih gasova od autobusa, te ne zagađuju životnu sredinu - dodao je gradonačelnik.

Kako je naveo, prema petogodišnjem planu nabavke vozila biće realizovana nabavka 350 novih autobusa.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    21. januar 2015 | 21:26

    Beogradu novi autobusi, a sve van beograda Krstic prevoz. Dosta vise i drugi zasluzuju buseve.

  • Mala budala

    21. januar 2015 | 21:30

    A jos bolje bi bilo kad bi god dana bilo besplatna voznja

  • Mala budala

    21. januar 2015 | 21:30

    Super internet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA