Capital.ba

Pomoći u rješavanju problema “Graničara”

17.01.2015. / 17:29

poljoprivredaBEOGRAD, Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede pomoći će u rješavanju problema zaposlenih u Poljoprivrednom preduzeću “Graničar” iz Gakova, opština Sombor, koje je prije nekoliko godina bezuspješno privatizovano, najavila je resorni ministar Snežana Bogosavljević-Bošković.

Prema njenim riječima, lokalna samouprava je predložila, a Ministarstvo prihvatilo da to preduzeće, po osnovu prava prečeg, ostvari zakup na 1.000 hektara državnog zemljišta, od ukupno 4.500 hektara.

“Zaposleni se suočavaju sa velikim teškoćama kojih smo svjesni, pa smo donijeli odluku da im se pomogne u opstanku dok se ne riješi njihov status. U skladu sa tim donijeta je odluka o saradnji sa lokalnom samoupravom da se, u okviru raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta, radnicima izađe u susret i učine izvjesni ustupci” rekla je Boškovićeva.

Ona je istakla da je to urađeno u skladu sa preporukom Vlade Srbije, iako “Graničar” po tom osnovu državi duguje 3,4 miliona evra, prenose mediji u Srbiji.

“Želja je bila da se pomogne dok se ne steknu uslovi za strateško partnerstvo. Plan koji je lokalna samouprava predložila, a Ministarstvo prihvatilo je da 1.000 hektara dobiju stočari, jer imaju pravo prečeg zakupa, a preostalih 2.500 da ide na licitaciju, na kojoj bi opet zaposleni u `Graničaru` mogli da učestvuju i ostvare pravo na dodatni zakup”, rekla je Boškovićeva. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!