• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugari uhapsili Francuza povezanog s braćom Kuaši

Izvor MONDO/Agencije

Francuz, kojeg su bugarske vlasti uhapsile kada je hteo da pređe u Tursku, bio je u kontaktu sa jednim od muškaraca koji su izveli teroristički napad u Parizu prošle sedmice, saopštili su danas tužioci.

Fric Žoli Žoakin (29), uhapšen 1. januara, "bio je u kontaktu nekoliko puta sa jednim od dvojice brace, Šerifom Kuašijem", rekla je tužilac Darina Slavova agenciji AFP.

Ona je rekla da je do kontakta došlo pre nego što je Žoakin napustio Francusku 30. decembra, nedelju dana uoci napada koji su braca Kuaši izveli.

Braca Said i Šerif Kuaši su 7. januara u napadu na redakciju "Šarli ebdoa" ubili 12 ljudi, ukljucujuci petoricu najboljih karikaturista i još tri clana redakcije.

Za Žoakinom je prvobitno bila izdata poternica na zahtev Francuske zbog optužbi njegove supruge da je kidnapovao njihovog trgodišnjeg sina.

Medutim, bugarsko tužilaštvo dobilo je u ponedeljak drugi zahtev za njegovo hapšenje koji je izdao sud u Parizu.

"Optužbe se odnose na ucestvovanje u organizovanoj kriminalnoj grupi ciji je cilj organizovanje teroristickih dela", rekla je Slavova.

Francuska policija veruje da se još šest clanova teroristicke celije, povezanih sa nedavnim napadima u Parizu, nalazi u bekstvu, medu kojima je i muškarac koji je viden da je vozio automobil, registrovan na udovicu jednog od napadaca, saopštili su u ponedeljak policijski zvanicnici.

Jedan od policijskih zvanicnika je rekao da se celija sastoji od 10 clanova i da je moguce da je "petoro ili šestoro još u bekstvu", ne obelodanivši njihova imena.

Sirijska vlada je optužila Tursku da je dopustila teroristima da slobodno prelaze granicu.

Turski premijer Ahmet Davutoglu je izjavio da Tursku ne treba kriviti zbog toga što je Ajat Bumedijen (26), nevencana supruga napadaca na jevrejski supermarket u Parizu Amedija Kulibalija i koji je ubio cetvoro talaca, uspela neometano da prede tursko-sirijsku granicu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image