Društvo

Oduzeto više od 26.000 petardi

Oduzeto više od 26.000 petardi
Oduzeto više od 26.000 petardi

BANJALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske oduzeli su u prethodnom periodu 26.128 petardi i 12 vatrometa.

Zbog počinjenih prekršaja izdata su dva prekršajna naloga i podnesena tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a do sada nisu evidentirani slučajevi povređivanja usljed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

"U prethodnom periodu, policijski službenici su organizovali 235 predavanja u osnovnim i srednjim školama, kao i u mjesnim zajednicama da bi upoznali djecu i mlade sa opasnostima i posljedicama upotrebe pirotehnike", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Namjera je bila da se u ovu akciju uključe i predstavnici lokalnih zajednica, prosvjetno-obrazovne ustanove, učeničko-roditeljski savjeti, nevladine organizacije i drugi subjekti da bi animirali čitavu društvenu zajednicu na suzbijanju ove pojave.

 Iz MUP-a Srpske podsjećaju da je upotreba petardi i drugih pirotehničkih sredstava na javnim mjestima kažnjiva zakonom, te pozivaju građane da predstojeće praznike obilježe u bezbjednom okruženju, na miran i dostajanstven način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije