Četvrtak, 08.01.2015.

20:30

Oldam odustao od silovatelja

Engleski trećeligaš, Oldam neće angažovati napadača Čeda Evansa, osuđenog silovatelja, zbog pretnji koje su dobili članovi uprave tog kluba.

Izvor:

Default images
Beta/AP

Kako je preneo BBC, u Oldam je stigla pretnja da će član porodice jednog od članova uprave kluba biti silovan, ako Evans potpiše za klub.

Evans je u aprilu 2012. godine osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silovanja 19-godišnje devojke u jednoj hotelskoj sobi u Rilu, a iz zatvora je pušten u oktobru prošle godine. On je tvrdio da nije kriv.

Izvor iz Oldama naveo je da je klub bio pod "ogromnim pritiskom sponzora" da ne angažuje 26-godišnjeg napadača, ali i političara i navijača. Takodje, zbog negodovanja javnosti i Šefild junajted je odustao od njegovog dovodjenja.

Bivši fudbaler Mančester Sitija i Šefild junajteda Čed Evans izvinio se zbog "efekata svojih postupaka" iz 2011. godine i ponovio da nije kriv za silovanje.

Njega su mnogi kritikovali jer se tokom sudskog postupka nije izvinio žrtvi, ali Evans je rekao da mu je savetovano da ne daje izjave o slučaju.

"Ćutanje je pogrešno protumačeno kao arogancija i to ne može biti dalje od istine. I dalje ne smem mnogo da pričam zbog upućivanja slučaja na dalje razmatranje, kako bi dokazao svoju nevinost, ali želim da svima bude jasno da se svesrdno izvinjavam zbog efekata koje je ta noći u Rilu imala na mnoge ljude, a posebno na tu ženu", naveo je Evans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: