• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Licemerje Hašima Tačija

Izvor MONDO/Agencije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da izjava Hašima Tačija o ekspanzionističkom mentalitetu Srbije pokazuje da Priština ne zna šta hoće - dijalog ili njihov monolog i slepo prihvatanje onoga što oni žele


On je istakao da je, u situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan, potpuno besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije.

Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kada se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta, i kad se skoro svakodnevno govori o Velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje, ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija se jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali izgleda da se ta konstruktivnost u Prištini tumači kao naša slabost.

Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu "uzmi ili ostavi", kazao je Dačić u pisanoj izjavi koju prenosi Ministarstvo spoljnih poslova.

Kosovski ministar spoljnih poslova ocenio je danas da Srbija pokušajima podizanja političke galame o navodnim planovima za Kosovo pokazuje da ne može prevaziđe "svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka".

Tači, koji je i zamenik kosovskog premijera, na svom Fejsbuk profilu je izrazio razočaranje takvim pristupom "susedne zemlje koja pretenduje da postane deo evropske porodice".

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ya

Vi kao da ste spavali zadnjih 20 godina,Kosovo je davno izgubljeno.

Gz

Ne, nemoze se Kosovo izgubiti ako to Srbi nece

Pilat

PRIZRENAC, PREZENTUJ ORIGINAL BRISELSKI SPORAZUM, U SVE MEDIJE, DA ZNA NAROD O ČEMU SE RADI ?! REZOLUCIJA-1244 JE OSNOVA ! KOME I ZAŠTO ONA SMETA U PREGOVORIMA?!

special image