STIŽU ČESTITKE: Božić čestitali Vučić, Mali, Maja Gojković...
Foto: Zorana Jevtić

Dan mira i sloge

STIŽU ČESTITKE: Božić čestitali Vučić, Mali, Maja Gojković...

Društvo -
Neka toplina badnjaka i svetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vere svetosavske, vere pravoslavne.Mir Božiji, Hristos se rodi!“, poručio je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„"Vaša svetosti, Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu, koji najradosniji hrišćanski praznik Rodjenja Hrista slave po Julijanskom kalendaru, želim da božićne praznike proslave u ljubavi, miru i slozi", navodi se u čestitki."Neka toplina badnjaka i svetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vere svetosavske, vere pravoslavne. Mir Božiji, Hristos se rodi!“", poručio je Vučić. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitali su Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i građanima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru. "U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam vam Božić u želji da praznične dane provedete s najbližima u miru i ljubavi. Neka nam najradosniji hrišćanski praznik donese međusobno poštovanje, razumevanje i toleranciju", navela je Maja Gojković u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poželeo je svim građanima da Božić proslave u miru, zdravlju, ljubavi i sreći u krugu svojih porodica i svojih najbližih. "Ovo je dan mira i sloge, kada treba da jačamo osećaj zajedništva i učvršćujemo porodične vrednosti", naveo je gradonačelnik u čestitki, uz poruku da čuvaju svoje porodice, jer kako je istakao, jake porodice predstavljaju osnov jakog društva.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poželela je svim građanima Srbije da Božić provedu u miru, slozi i ljubavi sa svojim najbližima. "Neka 2015. bude godina solidarnosti, tolerancije i prevazilaženja razlika u cilju napretka Srbije, a Božić praznik koji će jačati porodične vrednosti i zajedništvo. Mir Božji, Hristos se rodi", poručila je Mihajlovićeva.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković uputila je patrijarhu srpskom Irineju čestitku povodom Badnjeg dana i Božića. "Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitam Badnji dan i radosni hrišćanski praznik Božić. Neka rođenje Hristovo sva srca obasja ljubavlju i radošću i podari svim ljudima dobro zdravlje, duhovni mir, porodičnu sreću i dobro raspoloženje. Mir Božiji - Hristos se rodi!", poručila je ministarka poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track