Nedelja, 04.01.2015.

12:58

Boko Haram ubio 25 ljudi

U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema saopštenju višeg oficira tih snaga, koji je tražio da ostane anoniman, na meti napada se našao prepun autobus na liniji izmedju mesta Kuseri i Marua, a osim 25 poginulih, još 10 putnika je teško povredjeno. Oni su prevezeni u bolnicu u Marui.

U poslednjih godinu dana Boko Haram je ubio na hiljade ljudi nastojeći da stvori kalifat na severu Nigerije, a njegovi borci su često prelazili i s druge strane granice - u Kamerun, koji je zbog toga u ovoj oblasti rasporedio hiljade pripadnika svojih jedinica za brzo reagovanje, prenosi Rojters.

Krajem prošlog meseca Kamerun je morao da upotrebi i vazduhoplovne snage protiv boraca Boko Harama koji su izveli napade na pet gradova na severu zemlje i privremeno zauzeli jedan vojni logor.

Napadi Boko Harama primorali su mnoge Kamerunce koji žive uz poroznu granicu s Nigerijom da napuste svoja imanja, čime je povećan rizik od nestašice hrane u tom padavinama siromašnom delu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: