SNS: Cilj RTV Vranje je stvaranje haosa!

Lokalne vesti - Nedelja 04.01.2015 - 08:52

I dok gradonačelnik Vranja Zoran Antić javno tvrdi da deobe ZC-a na Bolnicu i Dom zdravlja za sada neće biti, po ovoj temi rasplamsava se pravi mali rat drugih zainteresovanih strana.

Jedan od priloga RTV Vranje u polemici sa SNS-om Jedan od priloga RTV Vranje u polemici sa SNS-om

Savet za zdravstvo SNS-a u Vranju izdao je saopštenje, kako piše, „povodom serije negativnih priloga informativne službe RTV Vranje i  gomile neistina vezanih  za proces  osnivanja Opšte bolnice.  

RTV Vranje, koja, koliko je to javnosti poznato, nema nikakvu informativnu službu, ranije je objavila informaciju, u više priloga, da novu Bolnicu osniva praktično nelegalni Upravni odbor, na čijem čelu je čovek koji tamo ne bi smeo da bude, ako je do zakona.

Na ovakav niz priloga Savet za zdravstvo u saopštenju objašnjava da UO nove Bolnice nema sedam, nego četiri člana i predsednika, „koji su predstavnici osnivača van redova zaposlenih  i koji su verifikovani od strane ministra Lončara“.  

- Jedina  uloga ovog Upravnog odbora je  usvajanje Statuta opšte Bolnice, i onda se  po automatizmu ovaj UO gasi, te je on u ovom času apsolutno legalan i legitiman - ocenjuje se u saopšštenju SNS-a.

Prema ovom dokumentu, tek kada se okonča osnivanje Bolnice kao pravnog lica ona će dobiti stalni UO, toga puta sa sedam članova.

Savet SNS-a tvrdi i da advokat Miša Tasić može biti predsednik UO Bolnice, jer u „zakonu nigde ne piše da advokat ne sme biti predsednik UO Bolnice u osnivanju, obzirom da Opšta bolnica  još uvek  nema status pravnog lica“.  

Već drugi put u poslednjih mesec dana SNS izveštavanje RTV Vranje vidi kao „zlonamerno plasirane  neistine sa ciljem stvaranja opšteg haosa, zbunjivanja i zastrašivanja zaposlenih, pacijenata i građanstva,  jer se “ neko“ nije  potrudio da bude pravilno informisan“.

- Po dobro poznatom obrascu SPS politike i drugih mentora, odlazeće  rukovodstvo Zdrastvenog centra    upućuje dopis  Privrednom sudu u Leskovcu, i na taj način direktno vrši pritisak  na sudstvo i meša se u nezavisnost pravosuđa, usuđuje se da laički tumači zakon i negira sve odluke Vlade republike Srbije i resornog ministarstva.

Sve što Upravni odbor i v.d direktora Opšte bolnice Vranje, u osnivanju rade je transparentno,  u skladu sa zakonom i uz dozvolu Ministarstva zdravlja - kaže  se na kraju saopštenja Saveta za zdravstvo SNS-a u Vranju.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: