NA ŠUMIJEV ROĐENDAN ITALIJANI PIŠU: On zaplače kad čuje porodicu

Ovo su još nepotvrđene informacije o stanju legende Formule 1, koje su objavili italijanski mediji

  • 2

Trećeg januara je Mihael Šumaher napunio 46 godina. Legendarni vozač Formule 1 Nemac, koji je pre godinu dana zadobio teške povrede glave zbog čega je mesecima bio u komi, nedavno je počeo da prepoznaje članove svoje porodice.

I upravo na njegov rođendan, italijanski mediji pišu da Šumaher ponekad plače. Sa porodicom komunicira isključivo očima, i put ka njegovom ozdravljenju će biti dug i naporan.

"Mihaelu ponekad krenu suze. Plače kada čuje glasove svoje dece i supruge," navodi "Korijere dela Sera", a dodatne, isto tako nepotvrđene informacije prenosi "Autosprint".

"Mihael drži otvorene oči i uglavnom gleda u daljinu. U poslednje vreme uspeva da prepoznaje lica članova svoje porodice, ali ne može da komunicira sa njima. Ne govori i ne može sam da obavlja bilo kakve pokrete. Reaguje na spoljašne stimulacije, ali za sada može da odgovara na poznate glasove otvaranjem očiju," navodi list, čiji glavni urednik tvrdi da je informacije dobio od Šumaherovih poznavaoca koji su imali priliku da ga vide.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

"Dobra vest je da Mihael nije vezan za krevet. Kada nije na terapiji, koja služi da bi se izbegla atrofija mišića, sedi u stolici ispred prozora svoje vile i gleda ka Alpima. Živ je i svestan, ali je i zatvorenik u svom nepokretnom telu” istakao je Alberto Sabatini.

Šumaher je pretrpeo teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra 2013. godine, da bi posle šest meseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumi

    3. januar 2015 | 23:21

    Izdrzi sampione!

  • Boki

    4. januar 2015 | 01:34

    Mislim da bi ga zvuk uzivo njegovog samionskog crvenog bolida povratio iz mrtvih. Ali kada bi cuo zvuk novih bolida isao bi opet tamo da se ubije glavom o stenu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA