Nova vest
Auto-moto

Subota, 03.01.2015.

22:18

“Šumi plače kada čuje porodicu”

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher u subotu je napunio 46 godina, a italijanski mediji objavili su nove informacije o njegovom stanju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi, File

Prema pisanju italijanskih novina “Korijere dela Sera”, Šumaher navodno plače kada čuje glasove članova svoje porodice.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo teške povrede u padu tokom skijanja, šest meseci je proveo u komi, a trenutno se nalazi na kućnom lečenju u Švajcarskoj.

Zvaničnih informacija o njegovom stanju nema već neko vreme, a u poslednjem obraćanju medijima Šumaherova menadžerka Zabine Kem rekla je da će pred njim dug i težak put.

Ponekad Mihaelu krenu suze. On plače kada čuje glasove svoje dece i supruge”, piše “Korijere dela Sera”.

Italijanski “Autosprint” je takođe objavio nove detalje i tvrdi da Šumaher ne može da komunicira sa članovima svoje porodice.

Mihael drži otvorene oči, ali često gleda u daljinu. U poslednje vreme uspeva da prepoznaje poznata lica svoje porodice, ali ne može da komunicira sa njima. Ne govori i ne može sam da obavlja bilo kakve pokrete. Reaguje na spoljašne stimulacije, ali za sada može da odgovara na poznate glasove otvaranjem očiju”, piše “Autosprint”.

Da bi potvrdio te izveštaje, glavni urednik “Autosprinta” Alberto Sabatini rekao je da je informacije dobio od ljudi koji su videli Šumahera.

Dobra vest je da Mihael nije vezan za krevet. Kada nije na fizičkon terapiji, koja služi da bi se izbegla atrofija mišića, sedi u stolici ispred prozora svoje vile i gleda ka Alpima”, ističe Sabatini, koji je dodao i da je to potvrda da je Šumaher još živ i svestan, iako je “zatvorenik u svom nepokretnom telu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve