Novo priznanje za Frenkija

Lokalne vesti - Subota 03.01.2015 - 10:39

Slađanu Stojanoviću Frenkiju, snimatelju Dopisništva RTS -a u Vranju, na nedavno održanom 18. Festivalu evropskog nezavisnog filma “Euro in Film”, dodeljena zahvalnica za širenje kulture.

Stojanovićev foto sa FB-a Stojanovićev foto sa FB-a

Na istom festivalu, koji je održan u Novom Sadu, njegov novi dokumentarni film “Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2”, imao je i premijeru. Na festivalu je prikazano i više od 300 filmova iz celog sveta.

Radnja pomenutog Stojanovićevog filma je ustvari  nastavak priče o Trifunu Mitiću iz sela Binovce kod Surdulice, koji već godinama pokušava da iskopa neeksplodiranu bombu u svom dvorištu koja je ostala posle NATO  bombardovanja 1999. godine.

Prvi deo priče o Trifunu Mitiću, odnosno film “Trifun Bombaš”, prikazan je na mnogim filmskim festivalima širom sveta i osvojio je više nagrada.

Slađan Stojanović Frenki, autor je deset dokumentarnih filmova i dobitnik mnogih nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.

On je takođe i organizator festivala dokumentarnog filma “Dokument” koji se u Vranju održava od 2006. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: