Fudbal

Bez gola iz slobodnog udarca

Bez gola iz slobodnog udarca
Bez gola iz slobodnog udarca

Najbolji strijelci u pet najjačih liga Evrope nisu postigli niti jedan pogodak iz slobodnog udarca, objavio je Goal.com.

Razlika između Kristijana Ronalda (Real Madrid) i Serhija Aguera (Mančester Siti), zasad najboljih strijelaca  u Primeri i Premijer ligi, je 15 pogodaka. Oba, zajedno s najboljim strijelcima Bundeslige Aleksanderom Majerom (Frankfurt), Serije A Karlosom Tevezom (Juventus) i Lige 1 Aleksandreom Lakacetijem (Lion) su jednaki u jednoj statističkoj kategoriji. Postigli 10 (Tevez) ili 25 pogodaka (Ronaldo) nijedan u nacionalnim ligama nije mrežu protivnika zatresao iz slobodnog udarca.

Ono po čemu se ističu najbolji strijelci su prvi pogoci na utakmicama svojih ekipa. Tu je najbolji Majer, jer su 53 odsto njegovih pogodaka bili i prvi Frankfurta u Bundesligi. "Najslabiji" s prvim pogocima za ekipu je Ronaldo čijih je 28 odsto pogodaka bilo ujedno i prvo za Real. Ronaldo je sedam pogodaka postigao iz penala, a najmanje Majer samo jedan. Nijemac se može pohvaliti s najviše "živih" pogodaka u odnosu na ukupan broj. "Živi" golovi su oni koji su postignuti dok još utakmica nije riješena. Samo dva od 13 su bili postignuti kada se već znao pobjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije