Na doček u Beogradu stiglo 100.000 stranaca

Već tradicionalno, za novogodišnje praznike Beograd je pun stranaca, i to uglavnom iz regiona

  • 13

Iako je hladno, mnogi građani novogodišnju noć dočekuju na ulicama u centru Beograda. U glavni grad stiglo dosta stranaca, a među njima veliki je broj Bugara.

Već tradicionalno, za novogodišnje praznike Beograd je pun stranaca, i to uglavnom iz regiona.

Muzički program pripremljen je na tri bine u našem glavnom gradu: ispred Skupštine - narodna, na Trgu republike rok muzika, a na platou ispred Filozofskog fakulteta di-džejevi.

Kako javlja naš reporter, na ulicama glavnog grada ima Bugara, Grka, Turaka, i kao i ranijih godina -Hrvata i Slovenaca.

Državljani Bugarske su rekli da su ovde jer je jeftinije nego u njihovoj zemlji, a pohvalili su rakiju, hranu i slatkiše. Dosta ih Novu godinu čeka na jugu Srbije, javlja naš dopisnik.

Grad je za proslavu Nove godine izdvojio 8 miliona dinara, a očekuje se prihod od 15 miliona evra - koji podrazumeva ono što će zaraditi hoteli, prodavnice, kafane, klubovi i restorani.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vox populi

    31. decembar 2014 | 23:28

    Ma kakvi 100000 stigao je ceo milion. Ko ne bi dosao u ovakvu sredjenu, Srbiju.

  • Crnogorac

    31. decembar 2014 | 23:08

    90.000 iz CG...:-) ŽIVELI. ..

  • Vlada

    1. januar 2015 | 10:33

    Ovo je samo dokaz da su srbi gostoprimljivi, dobrodusni i ume da se vesele.Po poslatim komentarima se primecuje da ima dosta srbomrzaca, ali sve jedno vi nas mrzite ako od toga imate koristi ili lecite svoje komplekse.U SVAKOM SLUCAJU SRECNA VAM NOVA GODINA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA