Društvo

Traže hitnu smjenu direktora

Traže hitnu smjenu direktora
Traže hitnu smjenu direktora

BANJALUKA - Nezadovoljni radnici i stanari Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka, u utorak su protestovali ispred zgrade Vlade RS, tražeći smjenu direktora ove ustanove.

Pored smjene direktora, traže da im bude određena i realna cijena stanovanja, jer, kako kažu, "ne želimo da nas niko izdržava, a 800 KM, koliko nam sada traže u ovoj ustanovi, je neprihvatljivo", kaže Radovan Ristić, izvršni direktor Udruženja distrofičara Banjaluka, čiji su članovi okupljeni radnici.

"Tražimo smjenu direktora Dragića Gojkovića, jer u Centru ljudima ne dozvoljavaju da koriste grijalice, šporete i frižidere, a čak su htjeli i internet da im ukinu. Stanje je nepodnošljivo i zahtijevamo od Vlade da imenuje novog direktora, jer problemi traju već tri godine", poručuje Ristić.

Željka Cvijanović, premijer RS, izjavila je da u Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom postoji statusni problem, ali i onaj koji se odnosi na izradu socijalne karte korisnika ovog centra.                                                                    

"Nakon izrade ove karte, moramo da vidimo kolike su mogućnosti održivosti ove ustanove u smislu da ljudi koji u njoj borave mogu da zarade sebi platu. Ovaj problem je prisutan godinama, a Vlada Srpske će nastaviti da se bavi ovim centrom", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Jelena Sladoje-Opačić, zamjenik direktora ovog centra, odbacila je sve optužbe nezadovoljnih radnika, a nijhove zahtjeve nazvala neosnovanim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije