• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijelo Polje:Lekarima pritvor zbog zaraženih beba

Izvor mondo.me

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju, Vanja Rakonjac, odredila je pritvor načelnicima bijelopoljskog Ginekološko-akušerskog odeljenja, te Odeljenja za neonatologiju, Zvonku Puletiću i Haki Tahirović, u trajanju od 30 dana.

Sudija Rakonjac to rešenja donela je nakon što je saslušala Puletića i Tahirović u prisustvu tužioca Ljubinke Madžgalj. Tahirović je, u međuvremenu pozlilo, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu.

Puletić je saslušan na Internom odeljenju bijelopoljske bolnice, zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Podsećamo, Puletiću i Tahirović je pre dva dana nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, određen 48-časovni pritvor.

Njima se, kao i bivšem direktoru bolnice Tomislavu Jeremiću, na teret stavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora od 2 do 12 godina. 

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da je nakon prikupljenih obaveštenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zvonko Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odeljenja i Haka Tahirović kao načelnica Odeljenja neonatologije izvršili krivično djelo - teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image