Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 28.12.2014.
14:12
mozzartsport.com A

"Boli me kad vidim gde su Hrvati, kojima smo radili šta smo hteli"

Nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Verone Boško Janković trenutno oporavlja se od preloma potkolenične kosti i ne gubi nadu da će se još jači vratiti na teren. Većina ljubitelja fudbala na pomen bivšeg veziste Crvene zvezde će reći: kakav je igrač mogao da bude da ga povrede nisu sprečile. Ipak, problemi sa povredama nisu ono što Jankovića najviše boli.

Beta/AP
Žali zbog spleta nesrećnih okolnosti: Boško Janković
 

Kao učesnik tri EP za mlade (jedini uz Baneta Ivanovića) na kojima su "orlići" dva puta igrali finale i jednom polufinale, Janković je bio projektovan za budućnost nacionalnog tima Srbije.

"Malo me boli kada vidim tu generaciju Hrvatske koju smo mi lagano pobeđivali, kako je izgurala i napravila velike rezultate. Basta i ja smo u toj utakmici protiv Modrića, Kranjčara, Eduada, Ćorluke i kompanije bukvalno igrali duple pasove petama, radili smo šta smo hteli... A, to su sve isti igrači. Modrić je i tada bio takav tip igrača, samo što je imao zdravu okolinu oko sebe i napredovao je. Ali, očigledno da smo mi imali drugačiji tretman. Nikada reprezentacija nije dobila ono što je trebalo od nas koji smo blistali u mladoj selekciji. Osim Baneta i Kolarova, sada i Baste. Krivo mi je kada vidim Hrvate kako im ide. Dobri su, prave dobre rezultate, u vrhu su evropskog fudbala, a mi smo nestali. Zato kažem da svako treba da odgovara za svoje izbore. Zato se i nismo kvalifikovali za poslednja takmičenja. Dva smo propustili, a sada i u trećem imamo probleme“, konstatuje Janković tužnu sliku reprezentativnog fudbala u Srbji.

Gledam Zvezdine utakmice i kažem šta bih dao da sam tamo

Pratiš li šta se dešava sa Zvezdom?
"Nisam merodovan, jer ne znam šta se dešava tamo. Saznajem kao i ostali ljudi, čitajući iz medija. Žao mi je što sve tako ide. Verujem da će biti bolje, a kada i da li će zaista biti bolje - ne znam. Imam veru da može da ide bolje. Ne samo Zvezdi, već i celom srpskom fudbalu iako smo stvarno dotakli dno. Jedina lepa stvar u Zvezdi trenutno je: što je situacija gora i što su igrači i igra gori, to je više navijača! Kad smo mi igrali u Zvezdi, osvajali smo duple krune, a nismo imali ovakvu podršku. Možda su ljudi to očekivali, pa se podrazumevalo da pobeđujemo. Mada, kapiram i navijače. Jer što je teže, to je pomoć potrebnija. Tada dokazuješ ljubav. Gledam neke utakmice i zamišljam šta bih dao da sam tu“, otkriva Janković.

Ne veruješ u ovu generaciju?

"Ne kažem da su ovi mladi momci loši fudbaleri. Uopšte to ne mislim. Veliki su potencijal, svi su dobri fudbaleri i dobri momci. Ali, ne možeš da očekuješ od nekog ko ima 20 godina da ti iznese teret odlučujućih utakmica. Znam po sebi i kako je bilo kada sam ja bio mlad. Znam da sam bio srećan da odigram i minut. Ovi mladi igrači su prerano gurnuti u vatru. Ne zato što su to oni hteli, već zato što su to umesto njih odlučili neki drugi ljudi. Zato valjda i postoje selekcije koje treba da se prođu, a ne da se preskaču razredi. Na kraju smo videli do čega je to dovelo. Ali, neka svako snosi odgovornost za svoje postupke i izbore“, rekao je, između ostalog, Boško Janković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.12.2014. 18:22
Nemožeš ti hrvatima ni kopačke nositi!
Nedelja 28.12.2014. 20:18
Basta i ja smo u toj utakmici protiv Modrića, Kranjčara, Eduada, Ćorluke i kompanije bukvalno igrali duple pasove petama, radili smo šta smo hteli... A, to su sve isti igrači Ne prijatelju to nisi isti igrači....to i je razlika između talenta i vječnog potencijala i nekoga ko se zbilja razvije u igrača. Ja ti vjerujem da si ti tada bio bolji od njih (ako ti tako kažeš) ali oni su se nastavili i razvijati i danas su 200% bolji nego su tada bili, a ti si ostao jednako dobar kao tada ili zbog godina malo lošiji...... Ne, nisu to isti igrači, ti si isti igrač
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online