Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.12.2014.
16:40 >> 18:58h
Vestionline A

ABA: Zvezda na doček 2015. sa 15-0!

Crvena zvezda je u velikom stilu spustila zavesu na 2014. godinu. Cibona je u 15. kolu ABA lige položila oružje pred momcima u crveno-belim uniformama 80:64 (22:18, 21:18, 14:16, 23:12) i nije sprečila domaćina da odbrani dve serije. Nepobedivi niz Beograđana je nastavljen 15. vezanim trijumfom, a istovremeno klub sa Malog Kalemegdana je izjednačio rekord Partizana po broju uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju.

abaliga.com/Crvena zvezda Telekom
Blistao u pobedi nad Cibonom: Nikola Kalinić
 

Iako su crveno-beli od poečtka do kraja vodili protiv Zagrepčana, utakmica je odlučena tek početkom poslednje deonice kada je Zvezda serijom 17-4 došla do 18 poena viška (74:56).

Cibona se u finišu trećeg perioda približila na samo pet poena zaostatka, ali na startu poslednje četvrtine Kalinić je ubacio dve trojke i pokrenuo lavinu poena, kojima su crveno-beli započeli konačan beg.

Kalinić i Cirbes bili su veoma raspoloženi u tom periodu, pa je tu praktično i rešeno pitanje pobednika.

Boban Marjanović bio je najbolji sa deset poena, deset skokova i tri asistencije, dok je Nikola Kalinić bio najefikasniji sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte, 12 koševa dodao je Luka Mitrović uz šest skokova, a deset je ubacio sve bolji Branko Lazić.

Kod gostiju, najbolji je bio Dominik Mavra sa 20 poena i on je bio jedini dvocifreni u sastavu Cibone.

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2 (8 as), Rebić, Dangubić 4, Mitrović 12 (6 sk, 3-2 za tri), Lazić 10 (3 ukrl, 3-2 za tri), Blažič 8 (6-4 za dva), Kalinić 15 (6-3 za tri), Marjanović 10 (10 sk, 9-4 za dva), Tejić, Dženkins 7, Jović 3 (5 sk, 5 as), Cirbes 9.
CIBONA: Markota 8, Kus, Krušlin 2, Skokna, Jagodić-Kuridža 6, Slavica, Lalić 9, Mavra 20 (7-5 za dva, 4-2 za tri), Siriščević 5, Žižić 6, Gabrić, Ilievski 8.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Serija Crvene zvezde je nastavljena.
38. minut - Blažič je ukrao loptu Siriščeviću i bio siguran u kontri. Samo što je Žižić promašio, Jović je preko celog terena poslao loptu Blažiču za nove lake poene. Izašao je Slovenac iz igre uz ovacije skoro 5.000 gledalaca, a u igri je Nikola Rebić.
35. minut - Cirbes je silovito zakucao uz ličnu grešku Krušlina, a potom se Markus Vilijams upisao u listu strelaca. Naskočio je kraj čeone linije i sa leve strane pogodio za dva. Nova maksimalna prednost domaćina 72:56.
32. minut - Odlična odbrana na startu poslednjih deset minuta meča. Kalinić se ispravio i pogodio za tri, a potom je Cirbes bio siguran iz reketa. Još jedna trojka Kalinića. Tajm aut Rimca. Serija domaćih 8:0.
30. minut - Ponovo se približila Cibona posle promašaja Kalinića, Cirbesa i Dženkinsa. Siriščević i Lalić sa četiri poena vratili su goste u igru. Kraj treće deonice 57:52.
27. minut - Branko Lazić je ostvario dvocifren učinak posle druge pogođene trojke. Žižić je nešto ranije položio za dva, a Luka Mitrović nastavio da šutem van linije 6.75 izluđuje Slavena Rimca 57:45.
24. minut - Žižić je faulov zaustavio Luku Mitrovića, a krilni centar crveno-belih bio je siguran sa linije za slobodna bacanja. Vlado Ilijevski siguran na drugoj strani u šutu za tri poena.

22. minut - Gosti udvajaju Marjanovića, a Zvezdin gorostas lucidno asistira Mitroviću. U narednom napadu pogodio je Ilijevski. Najzad se i Blažič upisao u listu strelaca. Odlična finta Bobija i skok u napadu, kojim je ispravio pokušaj Mitrovića.

20. minut - Rasplamsala se borba u smiraj drugog kvartala. Cibona je prišla na dva poena zaostatka, a onda je na scenu stupio MVP grupne faze Evrolige Boban Marjanović. dva puta zaredom je pogodio posle ofanzivnog skoka. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Zagrepčani hvataju priključak. Jagodić-Kuridža je položio loptu posle ofanzivnog skoka i asistencije Markote. Tajm aut je zatražio Dejan Radonjić.
16. minut - Taman što je Nikola Kalinić pogodio šut van linije 6.75, uzratui je Siriščević na drugoj strani. Beskompromisni Blažič je spasio loptu koja je bežala u aut i zaradio ovacije prisutnih u dvorani.
14. minut - Lazić je sa linije penala odveo Zvezdu na dvocifrenu prednost 32:22.

12. minut - Fenomenalna blokada Majka Cirbesa na Laliću koji je zakucavao loptu u koš, neposredno pošto je postigao koš.

Nemac ne staje. Već u narednom napadu ponovo je bio precizan.

10. minut - Kraj prve deonice. Dženkins je u smiraj početnog kvartala zabeležio četvrti poen, ali mu se revanširao Jure Lalić.
8. minut - Konačno se u listu strelaca Cibone upisao neko sem plejmejkera Mavre. Damir Markota je pogodio trojku.
7. minut - Stefan Jović je ubacio trojku posle dodavanja Marjanovića. Pre toga, Dominik Mavra je postigao i deseti koš za goste iz Zagreba.
5. minut - Opustio se Mavra i uzvratio pogotkom van 6.75. Marjanović se upisao u listu strelaca. Još jednom Mavra siguran u šutu za tri.
3. minut - Nemanja Dangubić je iskoristio brzopletost Ilijevskog i pogodio za dva, a potom je u Branko Lazić postigao drugu trojku za crveno-bele. Dominik Mavra je prekinuo niz Zvezde.
1. minut - Utakmica je počela. Trojka na startu delo je kapitena domaćih Luke Mitrovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online