ERDOGAN OBJASNIO: Kontracepcija je izdaja

Jedno dete ili dvoje nije dovoljno da ojačamo našu naciju. Potrebna nam je dinamičnija i mlađa generacija. Moramo da dovedemo Tursku do nivoa modernih civilizacija - izjavio je Erdogan na venčanju sina svog saveznika Mustafe Kefalija

  • 11

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je kao "izdaju" kontrolu rađanja jer smatra da će kontracepcija verovatno "osušiti" celu jednu generaciju.

Turski predsednik je to rekao u nedelju na venčanju sina svog saveznika, biznismena Mustafe Kefelija, prenose tamošnji mediji.

- Jedno dete ili dvoje nije dovoljno da ojačamo našu naciju. Potrebna nam je dinamičnija i mlađa generacija. Moramo da dovedemo Tursku do nivoa modernih civilizacija. Ovde se izdaja kontrolom rađanja vodi već godinama, u pokušaju da se 'osuši' naša generacija -  rekao je predsednik.

Erdogan je novembra izazvao nezadovoljstvo feministkinja izjavom da svaka žena treba da rodi bar troje dece i da žene nisu ni ravnopravne s muškarcima.

Sam Erdogan ima četvoro dece - dva sina i dve ćerke.

Tursko stanovništvo je poraslo poslednjih godina na više od 76 miliona.

(Telegraf.rs /Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA