Rusi pozvali Obamu na proslavu povodom pobede u Drugom svetskom ratu

Tanjug

22. 12. 2014. u 16:46

Zvanična Moskva uputila je američkom predsedniku Baraku Obami, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu

MOSKVA - Zvanična Moskva uputila je američkom predsedniku Baraku Obami, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, izjavio je TASS-u pomoćnik ruskog predsednika Juri Ušakov.

"Ako bi nabrajao sve zemlje čijim liderima smo poslali poziv, verovatno bih neku propustio, ali pozivnice su poslate prema spisku prethodne godišnjice i proslave pobede", rekao je zvaničnik Kremlja.

Naravno, pozvane su sve zemlje anti-hitlerovske koalicije, jer, jasno je, te zemlje su naši najbliži saveznici, kao što su i partneri, uključujući i zemlje u razvoju, Brazil, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, rekao je Ušakov, ponavljajući da je poziv upućen mnogim zemljama.

Anti-hitlerovska koalicija uključuje Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Kinu, Francusku, kao i nekoliko desetina drugih zemalja, rekao je zvaničnik Kijeva.

"Pozivnice su poslate, primetio sam da su neke države odmah i odgovorile, dok neke druge razmatraju poziv, ali sve je to u redu jer ima još dovoljno vremena pre proslave", koja je u maju, precizirao je Ušakov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Tajo CG

22.12.2014. 17:25

Pozivaju one koje mjesecima okrivljuju da pomazu ''nacistickoj hunti'' u Kijevu? Putin je totalno otkacio.

vlada

22.12.2014. 17:48

Velika zemlja i velika duša poštuje sve vrste doprinosa u II sv. ratu i daje im na značaju! Da li se oni toga danas stide, čućemo iz odgovora!

rothlib s. סטיין ראָטהליב

22.12.2014. 18:19

G Putin radi isto sto i nacisti,a bastine tekovine antinaciizma. Koji paradox. Uostalom, da li obelezava i godisnjicu sporazuma Ribentrop-Molotov?

rothlib s. סטיין ראָטהליב

22.12.2014. 18:58

G Putin radi isto sto i nacisti,a bastine tekovine antinaciizma. Koji paradox. Uostalom, da li obelezava i godisnjicu sporazuma Ribentrop-Molotov?

КИР СРБИН

23.12.2014. 11:45

@rothlib s. סטיין ראָטהליב - Џабе се мучиш. Зна се добро ко баштини наслеђа нацизма.ТАМАРА вам је пукла 1944. и сад се само копрцаш и пениш.Ови преко баре ће вас пустити низ воду као Германи 1945.Свако добро.

Miro Markovic

22.12.2014. 19:51

U Drugom svetskom ratu Rusija je izgubila preko 21 milion svojih vojnika i oko 6 miliona civila. Amerika je izgubila samo 600 hiljada, ali pricaju na sva usta da su Amerikanosi 'pobedili' Hitlera.To je najveca istorijska laz. Rusi su usli u Berlin i srusili Rahjstag, a ne Ameri. To svi znaju, osim Amera, ciji mozgovi su isprani do dna. Kao sto je Francuska pozvala Putina u Normandiju, sada Rusija poziva Obamu u Moskvu. Da li ce on to da prihvati, pitanje je casti njegove savremene politike.

Селективни Руси

22.12.2014. 22:14

А Немачку, Аустрију, Хрватску, Бугарску, Италију, Украјину... Зар Руси не прате нова историографска достигнућа ових земаља? И ако су позвали Србе из остатака Србије, зар неће позвати и новостворене народе из земаља насталих после 1941. на српској територији и српским жртвама (Македонија, Босанска Федерација, Црна Гора, Косова)?

Lazar

23.12.2014. 08:36

Bilo bi lepo da pozovu nekakvog predstavnika iz Srbije bilo Vučića, bilo Nikolića. Biću veoma razočaran ako ne pozovu nikoga kao što nisu pozvali 2010 posebno nakon činjenice da je naša parada pomerena 4 dana ranije samo zbog Putina. Ako i ova jubilarna parada prođe bez srpskih predstavnika Ruse treba da bude sramota, a kod mene će rusofilija koju imam potpuno splasnuti.

čiča

23.12.2014. 10:25

Morao Putin da ga pozove , da bi ga podsetio kako prolaze oni koji napadaju Rusiju

ekatarina sava savanoic

23.12.2014. 18:19

kao prvo nije rusija pobedila a sssr!kao drugo amerika je pomagala sssr sa naoruzanjem za vreme rata!kao trece crvena armija je usla u berlin po dogovoru sa zapadom i amerikancima jer su gradjani sssr ponesli najvece gubitke u tom prokletom ratu!