22. decembar  2014. 15.58  | Izvor: Beta

MUP će vratiti sve dugove do 2017. godine

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će do kraja njegovog mandata to ministarstvo izmiriti sve dugove, uključujući i dugove Telekomu i Elektroprivredi Srbije.

Ministar finansija Dušan Vujović, obrazlažući drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta, rekao je da je dug MUP-a prema Telekomu 700 miliona dinara, EPS-u 470 miliona i da se duguje još 518 miliona dinara za kombinovano plaćanje jubilarnih nagrada i naknada za prevoz službenicima.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su ti dugovi nastali 2009. godine, kada su linearno smanjena sredstva za to ministarstvo za 26 odsto.

Po njegovim rečima, jedan deo sredstava za plaćanje tog duga je od uštede na gorivu, materijalnim resursima i projektima koji su ocenjeni kao "nesvrsishodni za ovu godinu".

"Mislim da do kraja mandata možemo da očekujemo da dugovi više ne postoje, da budemo potpuno na nuli, ja se nadam već 2017. godine", kazao je Stefanović.

Više od 200 radnika sremskomitrovačkog "Mitrosrema" okupilo se danas u direkciji preduzeća i najavili radikalizaciju protesta ako ne dobiju zaostale zarade, аkо država ne smeni aktuelno rukovodstvo firme i аkо sе ne donese plan oporavka preduzeća.

Srodne vesti