20. decembar  2014. 14.28  →  20.44 | Izvor: Tanjug, Beta

Na delu je simbioza Zvezde i Budućnosti

BEOGRAD -

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa mora da bude maksimalno angažovana u meču Jadranske lige protiv Budućnosti, kao i da je ove sezone na delu "simbioza najmoćnijih klubova u ligi".

"Budućnost je projekat iza kog stoji država, a i vlasnik kompanije 'Voli' Dragan Bokan, koji se baš zaljubio u košarku i odvaja ozbiljna sredstva za crnogorsku košarku, a vidim čak i da često dolazi u goste i da sponzoriše i Zvezdu. Interesantna je simbioza ta dva kluba", kazao je Vujošević novinarima u Hali Pionir.

Partizan će sutra u Hali Pionir u 13. kolu regionalne Jadranske lige dočekati Budućnost.

"Pred ovu utakmicu moramo biti svesni opasnosti koja nam preti, pre svega od ekipe Budućnosti, ali i od nekih pratećih konotacija, koje proističu iz pomenute simbioze", dodao je on.

Vujošević je kazao njegova ekipa ne može da kalkuliše pred duel s drugoplasiranom ekipom Jadranske lige.

"Budućnost je ekipa koja iz godine u godinu sve bolja. Ove sezone oni vide svoju priliku da izbore učešće u finalu Jadranske lige i da na taj način dođu do učešća u Evroligi", kazao je Vujošević.

Trener crno-belih kazao je da će Edo Murić neće nastupiti protiv Budućnosti zbog povrede ramena, a da su upitni Đorđa Gagića i Aleksandra Pavlovića.

"Sutra ćemo znati kakva je situacija sa Gagićem i Pavlovićem, ali očekujem da ćemo biti u skoro kompletnom sastavu, samo bez Murića", kazao je Vujošević.

On je pozvao navijače da sutra dođu u Pionir i pruže podršku crno-belima.

"Nadam se da će važnost meča prepoznati i publika, koja će doći u Halu Pionir i od njega napraviti domaći teren. Igrači i navijači moraju da budu svesni važnosti utakmice, pa da srazmerna tome bude i njihova angažovanost", rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba Partizana ponovio je da klub traži novog plejmejkera, ali da finansijska situacija u klubu, ali i tržište ne idu njima u korist.

Partizan u utakmicu protiv Budućnosti ulazi s petog mesta na tabeli i skorom od po šest pobeda i poraza, dok je Budućnost druga s 10 trijumfa iz 12 mečeva.

Utakmica između Partizana i Budućnosti igraće se sutra od 19.00 u Hali Pionir.

Jovović: Privilegija je igrati derbi protiv Partizana

Trener košarkaša Budućnosti Igor Jovović rekao je danas da je očekuje veoma težak meč protiv Partizana, ali dodao da se nada da će njegov tim pobedom u Beogradu nastaviti sa dobrim rezultatima u Jadranskoj ligi.

"Očekuje nas poslednji meč u prvom delu sezone i svesni smo protiv kakvog protivnika igramo. Partizan je tim koji je osvojio najviše trofeja u Jadranskoj ligi, a dovođenjem igrača u proteklom periodu napravio je tim kadar da se bori za sam vrh i trofej. Očekuje nas izuzetno težak zadatak u Pioniru, ali smo privilegovani što smo rezultatima u poslednje vreme došli u situaciju da igramo derbi. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu i da probamo da napravimo značajnu pobedu”, rekao je Jovović na konferenciji za medije.

Podgorički klub je poslednji trijumf u Beogradu ostvario 2010. godine, ali tradicija ne brine previše Jovovića.

"Ne možemo se pohvaliti da smo puno puta nosili bodove iz Pionira, ali ni ostali timovi iz Jadranske lige. Njihovi igrači navikli su da igraju zahtevne utakmice, da se bore za trofeje i to im je prednost. Pokušaćemo da odigramo ratničku utakmicu svih 40 minuta, a ove sezone smo pokazali ove da protiv kvalitetnih timova možemo da igramo", naveo je Jovović.

Centar Budućnosti Bojan Subotić istakao je da ekipa veoma motivisana dolazi u Beograd kako bi iznenadila favorizovani Partizan.

"Gostujemo ekipi Partizana koja se dosta pojačala, a i kapiten Milosavljević se oporavio. Sada imaju tim kadar da osvoji regionalno takmičenje. Nama ne nedostaje motiva, svakome je čast i privilegija da igra u Pioniru. Partizan je favorit, dugogodišnji učesnik Evrolige i višestruki prvak Jadranske. Prepuštamo im ulogu favorita, iako su rezultati na našoj strani", zaključio je Subotić.

Tagovi