Linkovi

Velika pobeda kurdskih snaga


Pripadnik kurdskih snaga
Pripadnik kurdskih snaga

Kurdske snage ponovo su zauzele veliki deo teritorije od ekstremista Islamske države i razbile blokadu planine Sindžar gde su brojni pripadnici manjinske zajednice Jazida bili zarobljeni

Kurdske snage na severu Iraka napreduju tokom velike ofanzive protiv grupe Islamska država, nakon što su objavile veliku pobedu nad borcima ISIS-a.

Zvaničnici su juče saopštili da su kurdske snage ponovo zauzele veliki deo teritorije od ekstremista Islamske države i razbile blokadu planine Sindžar gde su brojni pripadnici manjinske zajednice Jazida bili zarobljeni.

Šef regionalnog Saveta bezbednosti Kurdistana Masrur Barzani izjavio je da su kurdski Pešmerga borci otvorili koridor ka planini. Hiljade Jazida sklonile su se na planinu u septembru, bežeči od masovnog ubijanja od strane islamskih ekstremista.

Američki vazdužni udari omogućili su oslobađanje hiljada Jazida. U saopštenju se navodi da su Pešmerge ponovo zauzele 8 sela tokom svoje ofanzive koja je pomognuta snažnim vazdušnim udarima američkih snaga.

XS
SM
MD
LG