Rade Doroslovački u Prosvetnom savetu

Poslanici u Skupštini Srbije danas su većinom glasova za člana Nacionalnog prosvetnog saveta izabrali dekana Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Radeta Doroslovačkog.
Poslanici u Skupštini Srbije danas su većinom glasova za člana Nacionalnog prosvetnog saveta izabrali dekana Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Radeta Doroslovačkog.

Poslanici su mogli da biraju između Doroslovačkog i redovne profesorke Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Mirjane Segedinac koju je predložio skupštinski Odbor za obrazovanje.

Član Prosvetnog saveta je biran, jer je Zorana Lužanin rasrešena, pošto je imenovana za pomoćnika ministra prosvete Srbije.

Rade Doroslovački rođen je 11. februara 1953. godine u Novom Sadu, a studije matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu završio je za dve godine i devet meseci, dok je paralelno studirao i mašinstvo koje je završio na Fakultetu tehničkih nauka. Doktorat matematičkih nauka stekao je odbranom doktorske disertacije 1989. godine.

Zaposlen je na Fakultetu tehničkih nauka od 1978. godine, a 2012. godine izabran je za dekana. Bio je na funkciji predsednika Društva matematičara Srbije (2001-2006).

  • nn

    19.12.2014 08:17
    Neće ovi još dugo!
    Dotičnoj personi je FTN poništio diplomu mašinskog fakulteta.Objavljeno u Sl.glasniku.
  • Rođeni

    19.12.2014 06:29
    Ovo je prvi korak ka vrhu za najboljeg profesora novosadskog Fakulteta. Čestitam Dorose!
  • Zoran

    19.12.2014 02:57
    Malo o moralu !
    Uvređena intelektualna elita autonomiju univerziteta "vidi" u govoru prof. dr Rada Doroslovačkog, ali ostaje "slepa" na činjenicu da je dojučerašnji rektor prof. dr Miroslav Vesković bio član predsedništva DS-a, kao i da je prethodni dekan FTN prof. dr Ilija Ćosić bio na listi DS-a za pokrajinskog poslanika. Mislim da svi ovi ljudi jednako vrede, a da je priča o njihovoj politickoj pripadnosti vešta zamena teza - politikanstvo i pakost !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti