18. decembar  2014. 12.18  →  21. decembar  2014. 16.56 | Izvor: RTV

Ko vlada u Žitištu?

ŽITIŠTE -

Ko vlada Žitištem, i dalje ostaje nejasno. U Srpskoj naprednoj stranci (SNS) tvrde da je formirana nova vladajuća većina sa 22 odbornika, koja vodi ovu opštinu, a u Demokratskoj stranci (DS) da sednica od 3. decembra nije bila legitimna.

video icon

Da li će se situacija razjasniti ili dodatno zakomplikovati, moglo bi da se sazna već 22. decembra, kada je zakazano novo skupštinsko zasedanje.

Predsednik Skupštine opštine Žitište Dragan Milenković, kaže da redovno zakazuje sednice, pa je tako 22. decembra na dnevnom redu usvajanje budžeta, a 3. januara na zahtev grupe odbornika i predlog za njegovu smenu.

Tvrdi da je na vlasti koalicija fomirana pre godinu i po dana.

"Većinu čini DS, SNS, SVM, LSV, SPO, Grupa građana i PUPS. Ko ima većinu treba i da vlada. Tu većinu treba i da dokaže na zakonit način. Ovde je bilo pokušaja da se na nezakonit način promeni većina“, rekao je Milenković.

U DS smatraju da sednica od pre dve nedelje nije legitimna, i da je to donelo zabunu i u javnosti i među odbornicima.

"Održana je sednica skupštine bez kvoruma, na kojoj je jedno lice glasalo, iako je za to lice Upravni sud rekao da ne može da glasa. Nadam se da će država i ministarstvo reagovati, i da će sprečiti sve to što se dešava", izjavio je Igor Salak, predsednik Opštinskog odbora DS u Žitištu.

Sa druge strane predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, tvrdi da ne postoje nikakve dileme oko vladajuće većine u Žitištu.

"Nova skupštinska većina broji 22 odbornika. To je koalicija okupljena oko SNS-a, SPS, DSS, Grupa građana, SVM i SPO. Mi smo jednostavno na tu priču stavili tačku“, kazao je Vučurević.

Da podsetimo, od izbora 2012. do sada vlast u ovoj srednjebanatskoj opštini menjana je tri puta.

 

 

Broj komentara: 1

Bosanski socijalisti  24. 12. 2014. | 15:04
Ko vlada u Žitištu, pa svi znamo, bosanski socijalisti koji su i privedu "Agrživ" upropastili, a vladali su i za vreme Miloševića... Dokle će tako biti...