Vračar: Konobar nožem ubio gosta!

G. Novaković

16. 12. 2014. u 07:55

U lokalu Udruženja invalida rata u Beogradu MIodrag Ljubić izbo Vojislava Stevanovića. Tragediji prethodila svađa zbog računa. Smrtonosan ubod u srce. Predao se policiji

VOJISLAV Stevanović (51) ubijen je u lokalu Udruženja invalida rata, u Cerskoj ulici, na beogradskoj opštini Vračar! Nakon verbalnog obračuna, na njega je, preksinoć oko 23.30 nožem nasrnuo konobar, Miodrag Ljubić (58), nanevši mu smrtonosan ubod u srce. Tragediji je, kako „Novosti“ saznaju, prethodila svađa oko računa, a ubijeni je u lokal došao u pripitom stanju, pretivši da će prebiti Miodraga. Ubica je se posle zločina predao policiji.

Nekoliko članova Udruženja u utorak pre podne, u šoku su prepričavali tragediju koja se prethodne noći dogodila „na njihove oči“. Zagledani u krvave mrlje na tepihu i vratima, kažu da su poznavali obojicu i da nisu mogli ni da naslute da svađa može da dovede do krvavog ishoda. Prema njihovim rečima, Stevanović je došao u lokal u pripitom stanju.

- Čim je ušao na vrata, Vojislav je počeo da se žali na poslodavca svoje žene, koji joj je, navodno, smanjio platu - priča jedan od gostiju lokala. - Iznerviran, zatim je počeo da viče i lomi stolice, a Miodrag ga je ljubazno zamolio da napusti lokal, što je on, međutim, odbio.

Svađa je zatim kulminirala kada je Vojislav, nakon ispijenih još nekoliko čašica rakije, optužio Miodraga da ga je „zakinuo za jedno piće, a uzeo mu novac“.


PUCNjAVA U NOĆI između ponedeljka i utorka, u beogradskom naselju Železnik, mladić, star oko 19 godina, ranjen je iz vatrenog oružja. On je sa ranom na desnoj strani grudnog koša prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, gde je operisan.

- Stevanović je počeo da ga napada, a Miodrag se branio da nije to učinio. U jednom trenutku konobar je čak zaplakao i obećao da mu neće naplatiti ništa više. Međutim, ovaj mu je pretio da će ga prebiti - priča očevidac tragičnog događaja.

Miodrag je tada pošao u kuhinju, ali Vojislav je krenuo za njim, sve vreme mu preteći „da će ga prebiti“. Miodrag je, tada, tvrde očevici, verovatno strahujući za svoj život uzeo nož i zadao smrtonosni ubod pijanom gostu.

- Vojislav je uspeo nekako da se istetura iz kuhinje, podigao je majicu i rekao: „Brate, uboden sam!“, okrenuo se, zatim pao, i izdahnuo - priča jedan od gostiju lokala.

Miodrag je ubrzo sam pozvao policiju i, rekavši šta je učinio, mirno se predao.


DOBRI LjUDI

ZA Ljubića prijatelji imaju samo reči hvale. Kažu da je bio miran i vredan čovek. On je, kako kažu, dobrovoljno služio članove Udruženja invalida rata, koji su se gotovo svakodnevno okupljali u lokalu na Vračaru. Ubijeni Vojislav često je dolazio ovde sa svojim prijateljima. I za njega kažu da je bio dobar čovek, ali nezgodne naravi kada popije.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zoran1

16.12.2014. 19:06

@Boza Rakovica - Svaka kafana bila ona gde je kuca propalih pijanaca. Da ti ljudi imaju i najmanje brige za svoje familije nebi se nalazili po kafanama.