Novi Sad: Kradljivac automobila ranio policajca, uhapšen posle potere!

Lj. Preradović - J. Lemajić

15. 12. 2014. u 17:40

Saobraćajac Đurica Vračarić (44) povređen kod Srbobrana u poteri za razbojnikom. U potragi uključeni i psi tragači. Napadač prethodno ukrao „sitroen“. Povređeni nije životno ugrožen

SAOBRAĆAJNI policajac Đurica Vračarić (44), koji je bio u poteri za kradljivcem automobila, ranjen je u ponedeljak iz vatrenog oružja kod Srbobrana! Napadač je posle razmene vatre uhapšen u Feketiću, a hvatanju je prethodila intenzivna potera u koju su bili uključeni interventna jedinica i psi tragači. Vračarevića su dva metka pogodila u rame i on je zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, i nije životno ugrožen.

Kako „Novosti“ saznaju, kradljivcu, čije ime zasad nije saopšteno, lisice na ruke stavljene su posle dvočasovne potere, u Feketiću, u 18.30. Lopov je prethodno, oko 17 časova u Srbobranu ukrao automobil „sitroen sara“ novosadskih registarskih oznaka i uputio se ka Feketiću.

- Policajac Vračarić je primetio kako neko obija automobil i kako uz škripu beži. Saobraćajac je tada krenuo u poteru za razbojnikom - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi.

Kako saznajemo, lopov je posle nekoliko minuta jurnjave zbog velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta na nadvožnjaku na samom ulazu u Feketić.

CELO SELO U ŠOKU - ZAISTA je bilo dramatično i celo selo je u šoku - kaže za „Novosti“ Marko Rovčanin, predsednik opštine Mali Iđoš. - Najoštrije osuđujemo ovakve napade na službeno lice.

- Vračarić je tada izašao iz automobila u nameri da uhapsi lopova, ali je kradljivac posegnuo za oružjem i ranio policajca u rame, a zatim pobegao - nastavlja naš sagovornik.

Dok je hrabrom policajcu, koji na sreću nije životno ugrožen, ukazivana pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, na putu između Srbobrana i Feketića bilo je pravo opsadno stanje. Pripadnici policije sa teritorije Policijske uprave Novi Sad i PU Subotica, uz pomoć Žandarmerije, opkolili su celo mesto i okolne saobraćajnice i krenuli u poteru za njim. U poteru su bili uključeni i specijalno obučeni psi. Kako nezvanično saznajemo, lopov je ubrzo lociran i uhvaćen u ataru Feketića, a pošto je kod sebe imao oružje i pružao otpor, ekipe policije su morale da sačekaju da bi se izbegle eventualne žrtve i onda munjevito krenuli u akciju. Posle prave filmske drame, lopov je ipak uhapšen, a budući da je i povređen prilikom privođenja, odmah je prevezen u Opštu bolnicu u Vrbasu.


POSETA

POVREĐENOG Vračarića u ponedeljak veče su u Urgentnom centru KCV posetili čelnici MUP. Čim su saznali šta se dogodilo, u Novi Sad su došli ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

NS

15.12.2014. 18:01

Eh Australijo da si stala uz Rusiju ne bi kod vas bilo islamista vec bi ziveli mirno kao u Srbiji.

Stelt

15.12.2014. 23:00

@mile - Zakon o zabrani nosenja oruzja mora da postuje posten narod i da ga drzi rasklopljenog a lopovi i kriminalci ga slobodno nose i upotrebljavaju. Sad hoce na isti nacin da sputavaju u voznji postenu omladinu koja postuje propise, zbog manjeg broja bahatih vozaca, koji ni taj novi zakon nece postovati.

Sabac

15.12.2014. 18:41

Tako sam ja 4.decembra ove godine vijao lopova koji je opljackao prodavnicu VUM u Sapcu i potrefilo se da je on izlazio iz prodavnice kad sam ja krenuo da udjem i tek kad je on seo na biciklo radnica je pocela da vice joj oplcaka nas ,hvatajte ga i onda sam ja seo u kola ,pozvao policiju i pratio ga sve vreme dok ga nisu uhvatili, a za to mi osim radnica niko nije rekao hvala a gazda radnje nije ni dosao to vece na uvidjaj i bas ga briga sto cu se ja sad povlaciti po sudovima .

Izviđač

15.12.2014. 18:58

Ako dobije manje od dvadeset godina, Novosađani treba da sude sudiji. Jer u Americi bi dobio smrtnu ili doživotnu. Ovo se kod nas namnožilo, jel treba država da (svi mi) plaća bolovanje povredu na radnom mestu ili nedaj bože sahranu ovog policajca. I on je čovek kao mi i on ima porodicu. Hoćemo javno vešanje ovih bitangi... ili će oni početi da javno vešaju nas.

Немања

16.12.2014. 00:17

@Izviđač - Само мала корекција,тај у Америци не би доживео до суда уопште.

Alex vrnjacki

15.12.2014. 20:12

Ova bitanga je pošla u krađu naoružana!!! I zamislite da je vlasnik pokušao da brani imovinu kako bi završio?! A da je potegao legalno oružje otišao bi u zatvor! Apsolutno sam za šira ovlašćenja policije i da građanin ima pravo da brani život i imovinu. Dosta više čuvanja lopova i bitangi nauštrb zdravog dela nacije. Garantujem da bi se drastično smanjio broj razbojnika kad bi oni znali da više nisu zaštićeni...

lesa

15.12.2014. 21:16

Policajac je i pored svega založio život, ne bi li spasao polovno vozilo nekog građanina, a Vlada mu je kao nagradu za posao koji obavlja smanjila platu!

Misko Jankovic

15.12.2014. 22:42

Nazalost ovakva razbojnistva bivaju otkrivena i razresena samo zahvaljujuci slucaju i hrabrosti pojedinaca iz policije a ne na bazi organizovane i brze timske potrage koja gotovo iskljucuje mogucnost da neko od policajaca strada.Ovo kazem jer su mi dva auta ukradena.Jedan je nadjen slucajnom rutinskom kontrolom saobracaja a drugi nikada.

Немања

16.12.2014. 00:15

Полицајци сами купују обућу,шију себи панталоне,имају неисправно оружје и возе аута која су темпиране бомбе.Немају никаква овлашћења чак и када им је живот угрожен.Имају плату од 350 евра.Истина,има оних који су недостојни униформе,али нека се држава замисли мало