Četvrtak, 11.12.2014.

15:44

Usvojene izmene zakona o odbrani

Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani.

Izvor: Tanjug

Default images

Zakonom o odbrani se regulišu i preciziraju nadležnosti u cilju boljeg funkcionisanja sistema odbrane zemlje.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojsci, s ciljem da se obezbedi efikasniji sistem komandovanja i funkcionisanja Vojske Srbije, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predloženo je da se naziv vida Vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana izmeni u Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, kako bi se nastavila tradicija i kontinuitet ovog vida Vojske Srbije.

Izmenama zakona je predloženo da se zabrana članstva u političkim strankama odnosi na sve profesionalne pripadnike Vojske Srbije, kako na profesionalna vojna lica, tako i na civilna lica na službi u Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: