Nedelja, 07.12.2014.

13:34

Palma: Manje plate i političarima

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, ocenio je, da bi političari na svim nivoima, trebalo da se solidarišu sa građanima i smanje plate.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da bi članovima gradskih i opštinskih veća i skupština trebalo da se ukinu plate i nadoknade.

"Treba da živimo u realnosti da bi budućnost bila bolja", stoji u pisanoj izjavi za medije Markovića, u kojoj apeluje na odbornike gradskih i opštinskih skupština da, prilikom donošenje budžeta za narednu godinu, "glasaju protiv toga da članovi gradskih i opštinskih veća i odbornicu skupština primaju plate samo zato što jednom u dva ili tri meseca konstatuju dnevni red".

Odbornici, takođe ne treba da primaju nadoknade i te stavke treba izbaciiti iz budžeta za naredenu godinu, ocenjuje Marković.

"Ne mogu građani da biraju političare da bi se oni (političari) zapošljavali i primali plate a da građani ostaju bez posla", ističe Marković i ponavlja da "svi treba da živimo u realnosti da bi budućnost bila bolja i da političari treba da se solidarišu sa građanima".

Svi odbornici Skupštine grada Jagodine su u radnom odnosu van gradske skupštine i ne primaju nadoknadu, kao ni članovi gradskog veća. Dragan Marković je svojevremeno apelovao na građane da za odbornike biraju ljude koji imaju posao i ne planiraju da plate primaju iz gradskog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: