Četvrtak, 04.12.2014.

14:25

Žigić zvanično u Birmingemu

Srpski fudbaler Nikola Žigić vratio se u Birmingem i potpisao ugovor do kraja sezone, saopštio je engleski drugoligaš.

Izvor: JT

Default images

Žigić je dobio radnu dozvolu i vratio se u klub samo šest meseci pošto je posle isteka ugovora otišao.

Oduševljeni smo što se Nikola vratio u klub i što je dobio radnu dozvolu. Želimo mu dobrodošlicu kući i znamo koliko je srećan što će se staviti na raspolaganje menadžeru Gariju Rovetu. Dovođenjem Žigića dodatno smo pojačali ekipu”, rekao je direktor kluba Panos Pavlakis.

Žigić je prethodnih nedelja trenirao sa Birmingemom i čekao da dobije radnu dozvolu, a njegov novi debi očekuje se 13. decembra protiv Redinga na “Sent Endrjuzu”.

On je 2010. godine prešao iz Valensije u Birmingem, za koji je odigrao 148 utakmica i postigao 36 golova, a ušao je u klupsku istoriju kada je u pobedi nad Arsenalom (2:1) u finalu Liga kupa postigao i asistirao za gol.

Žigić je prošle sezone pomogao ekipi da izbegne ispadanje iz lige, pošto je bio strelac gola u poslednjem kolu protiv Boltona.

Tokom karijere igrao je za Bačku, Mornar, subotički Spartak, Crvenu zvezdu, Valensiju i Rasing iz Santandera, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio 20 golova na 57 mečeva.

Birmingem se nalazi na 17. mestu na tabeli Čempionšipa sa 22 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: