Danas oblačno, ponegde kiša

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno, u većini krajeva relativno toplo, ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

01:00

Default images

Jutarnja temperatura biće od jedan do šest stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od osam do 16 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno jak.

U Timočkoj Krajini biće oblačno i hladno, s temperaturom od minus jedan do tri stepena, povremeno sa slabom kišom.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, a moguća je slaba kratkotrajna kiša. Duvaće umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko šest stepeni, a najviša dnevna oko 11.

Tokom narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno oblačno vreme, u nedelju svežije, mestimično s kišom.

Od ponedeljka se očekuje hladnije vreme, mestimično s kišom, na planinama i sa snegom, a sneg i susnežica se mestimično očekuju i u nižim predelima. U toku noći ponedeljak na utorak i utorak ujutru u košavskom području moguće je zaleđivanje kiše pri tlu.

Od četvrtka do kraja perioda biće uglavnom suvo. U Timočkoj Krajini oblačno i hladno, s kišom, susnežicom i snegom. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u ponedeljak i utorak s udarima olujne jačine, u sredu u slabljenju.

U Beogradu će narednih dana biti pretežno oblačno, u nedelju svežije, povremeno s kišom. Od ponedeljka će biti hladnije, povremeno s kišom i susnežicom, a u toku noći ponedeljak na utorak i utorak ujutru moguće je zaleđivanje kiše pri tlu.

Od četvrtka do kraja perioda očekuje se uglavnom suvo vreme. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u ponedeljak i utorak s udarima olujne jačine, u sredu u slabljenju.

Osobama s kardio-vaskularnim i respiratornim oboljenjima se i dalje savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Kod meteoropata su mogući problemi sa snom, glavobolja i razdražljivost. Neophodna je povećana opreznost u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: