Region

Petak, 28.11.2014.

09:59

Penzijski staž i za studentski rad

Za rad studenata i učenika preko studentskih servisa u Sloveniji će se ubuduće izdvajati i doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Izvor: Tanjug

Default images

To je određeno novim pravilima sporazuma koji su potpisali predstavnici vlade i studentskih organizacija.

Poslodavci će za studentski rad plaćati doprinos za penzijsko osiguranje od 8,85 odsto, a studenti i učenici dodatnih 15,5 procenata, ali će i dalje takav oblik rada za poslodavce ostati među najjeftinijim.

Premijer Miro Cerar sporazum vidi kao "veliki korak" u regulisanju povremenog rada studenata i dokaz da se mogu sklapati međugeneracijski dogovori.

Do sada se na studentski rad plaćala samo koncesijska taksa u ukupnoj visini od 25 odsto, prenosi agencija Hina.

Slovenačka vlada je produžila i važenje mera stimilacije poslodavaca koji redovno zapošljavaju mlade, na osnovu kojih je u poslednjih godinu dana dobilo posao 2.500 osoba iz te starosne kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: