28. novembar  2014. 05.15  | Izvor: RTV

"Humani iskreno vole"

NOVI SAD -

Povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a koji se obeležava pod sloganom “Close the gap”, Savetovalište za mlade Doma zdravlja “Novi Sad” će danas u Saobraćajnoj školi “Pinki”, zajedno sa NVO “Prevent”, održati plesni performans “Humani iskreno vole”.

Prema najnovijim procenama SZO i UNAIDS- a u svetu sa HIV -om živi 35,3 miliona osoba. Procenjuje se da je u svetu u 2013. godini virusom HIV -a zaraženo oko 2,1 milona ljudi, od toga oko 240.000 dece mlađe od 15 godina. Od 1981. godine kada je zabeležen prvi slučaj ovog oboljenja, od posledica infekcije HIV virusom umrlo je oko 39 miliona ljudi.


Kako se Savetovalište za mlade bavi zdravstveno-preventivnim radom, fokus aktivnosti je edukacija mladih o načinima transmisije HIV virusa, kao i mogućnostima prevencije zaražavanja. Veći nivo znanja doprinosi smanjenju diskriminativnog stava mladih prema osobama koje žive sa HIV/AIDS -om.

Udruženje “Prevent” projekat „Humani iskreno vole“ realizuje u saradnji sa Klubom umetnika Bina - KUB, uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade.

Tagovi