Za Anastasijom plakalo više od 1.500 ljudi

J. D. Ljutić

27. 11. 2014. u 15:44

NA Novom bežanijskom groblju u Beogradu u četvrtak je sahranjena šesnaestogodišnja Anastasija Stajić koja je prošlog vikenda poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Adi Huji

NA Novom bežanijskom groblju u Beogradu u četvrtak je sahranjena šesnaestogodišnja Anastasija Stajić koja je prošlog vikenda poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Adi Huji. Đaci i profesori Sportske gimnazije koju je donedavno pohađala i Anastasija, prijatelji, komšije, njih više od 1.500, stajali su na hladnoći u redu koji se protezao više od stotinu metara od kapele, kako bi ušli unutra i devojčicinoj porodici izjavili saučešće.

Onda je, u belom sanduku, uz "Tiho noći", jecanje i lelek, kovčeg sa Anastasijinim telom iznet iz kapele. Nepregledna kolona krenula je put mesta na kojem će, koji minut kasnije, biti sahranjena devojčica. Do rake, kolonu su pratili zvuci "Posmrtnog marša". A onda, koji trenutak pre nego što je Anastasijin kovčeg položen pored groba, iz do tada vedrog neba, iznenada je počela da pada kiša.

Nakon toga, uz melodiju pesme "Sićani slavuji" i zvuk trube koji je parao nebo, kovčeg sa Anastasijinim telom spušten je u raku. Tada se grobljem prolomio krik majke Sandre.

- Bebo, čedo majkino. Zašto ode i ostavi me? Kako majka dalje da živi?

Da je nisu prihvatili na vreme nesrećna žena poletela bi u raku za voljenom ćerkom. Od neizmerne tuge i bola, naglas su zajecale i Anastasijine sestre Sara, Andrea i Jana, kao i brat Stefan.

U više navrata ispred kapele, kao i na Anastasijinom grobu, morali su da reaguju lekari Hitne pomoći. Potresena deca padala su u nesvest, neka su povraćala, pa im je na licu mesta ukazana adekvatna medicinska pomoć.


VELjKO

NA sahrani Anastasije Stajić bio je i Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Ražnataović. On je, kao i većina mladih, u posmrtnoj koloni, nosio cveće, odnosno venac sa belim ružama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

aj

28.11.2014. 03:22

@ja - A tebi baš ta porodica bode oči, e ti si ženo neopevana tuga, I na tugu ti smetaju

nada

27.11.2014. 20:11

Saucesce porodici...tri mlada zivota su ugasena a najbitnije u celoj prici je to da je sahrani prisustvovao sin Cece Raznatovic, tuga..

Marija Lončar

28.11.2014. 10:00

Nepopularno je, ali moram da pitam: Šta je sa ODGOVORNOŠĆU roditelja čije maloletno dete nije kod kuće posle 21-22h ? Ovo su tragične posledice.

Anja

29.11.2014. 10:54

@Marija Lončar - Nije nepopularno, nego vrlo racionalno pitanje, zasto se deci do 18 godina ne zabrani da budu na ulici bez pratnje rositelja ili staratelja posle 23:00. Ocigledno je da nisu sposobna deca da sama vode racuna o sebi. Takodje, pitanje je zasto se ne moze zakonski zabraniti tocenje i konzumacija pica mladima koji nemaju 21 godinu.