Bijelo Polje: Nalazi katastrofalni, zatvaranje porodilšta prvi potez

0
26

16.11.BolnicaBP

Bijelo Polje – Rezultati uzoraka uzetih briseva u bjelopoljskoj Opštoj bolnici su katastrofalni, a zatvaranje porodilišta u toj instituciji i Odjeljenja za neonatologiju pokazalo se opravdanim, saznaju Dnevne novine u Institutu za javno zdravlje.

“Od 30 uzetnih briseva sa radnih površina, inkubatora, pelena, kompresa, zavoja, gaza, porodilja, osoblja, kao i uzoraka vazduha, u čak 28 je potvrđeno prisustvo bakterija”, saopštio je sagovornik Dnevnih novina.

Iz Tužilaštva je juče saopšteno da će zatražiti od lica odgovarajuće struke razrješenje određenih pitanja iz rezultata mikrobioloških analiza iz Opšte bolnice Bijelo Polje koje je dostavio Institut za javno zdravlje.

“Napominjemo da ćemo o svim detaljima koji ne utiču na dalji tok izviđaja blagovremeno obavještavati javnost”, navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.
Nakon što je otac preminule bebe Slaviša Knežević podnio krivičnu prijavu protiv NN lica u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i Kliničkom centru Crne Gore, zbog sumnje da su oni odgovorni za smrt njegovog sina, roditelji beba koje su preživjele infekciju odlučili su da sačekaju reakciju tužilaštva

(radio bijelo polje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.