CELO ŠABANOVO SAOPŠTENJE O "AFERI CUCA": Trpim torturu i linč! (FOTO)

Čuveni folker hteo je da zabrani TV emisiju u kojoj je mlada pevačica Ivona Negovanović Cuca govorila o navodnoj vezi sa njim, i medijima poslao saopštenje koje vam prenosimo u celosti. Šaban uskraćuje pravo svim medijima da, bez njegove dozvole, ubuduće objavljuju informacije o njegovom privatnom životu

  • 26

Popularni pevač Šaban Šaulić je, povodom svih dešavanja u poslednje vreme i spekulacija oko veze sa mladom koleginicom Ivonom Negovanović Cucom, izdao juče (nedelja, 24. novembar) saopštenje koje vam Telegraf prenosi od početka do kraja.

Šaulić je ovako počeo:

- Poštovani, tokom prethodnih meseci moja porodica i ja smo žrtve nezapamćenog medijskog linča, u kom su protiv nas sa različitih strana iznošene gnusne neistine koje ugrožavaju naše zdravlje, bezbednost, porodičnu harmoniju, a meni lično dostojanstvo, čast i ugled koje sam godinama bez ikakve mrlje gradio u zemlji i inostranstvu.

Pevač je nastavio:

- Uprkos svim našim nadanjima, a mimo svih granica istine, pravde i dobrog ukusa, ova hajka ne jenjava ni nakon više od pola godine. Naprotiv, iz dana u dan sve su veći napori medija da, u sprezi sa osobama čija imena ne zaslužuju ni da budu spomenuta, ugroze naše harmonične porodične odnose, duhovni mir i fizičko zdravlje i u krajnjem slučaju i samu egzistenciju. Poslednji u nizu primera je emisija "Premijera" koju televizija "Pink" pompezno najavljuje za večeras, a u kojoj će po ko zna koji put biti dat prostor određenim osobama da, iznoseći neistine o meni i zloupotrebom moga imena, pokušaju da grade sebi karijeru.

Šaulić je naglasio:

- Tokom 45 godina moje pevačke karijere nisam se bavio demantovanjem laži koje su na moj račun izrečene, a ponajmanje zabranom korišćenja moga imena, lika i dela. Međutim, pošto su u ovom slučaju žrtve i svi članovi moje porodice koji nijednim svojim gestom niti delom nisu zaslužili da trpe javnu torturu, obaveštavam sve urednike i vlasnike medijskih kuća o sledećem:

1. Zabranjujem da se emisija "Premijera" prikaže ukoliko sam u njoj ja lično, ili bilo koja informacija iz mog privatnog života, na bilo koji način spomenuti. Za ovo emiteru, televiziji "Pink" uskraćujem svoj pristanak u skladu sa odredbom čl. 80 st. 1 Zakona o javnom informisanju i medijima.

2. Uskraćujem pravo svim medijima da, bez moje izričite dozvole, ubuduće javno saopštavaju informacije koje se tiču privatnog života mene ili bilo kog člana moje porodice, a sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Zakonom o elektronskom oglašavanju.

3. Upozoravam vas da ćemo, u slučaju da moj gore navedeni zahtev ne bude bio ispoštovan pre objavljivanja informacija o našem privatnom životu, članovi moje porodice i ja biti primorani da zaštitu svih svojih prava svaki put ostvarimo u sudskom postupku.

4. Protiv osoba i medija koji su u prethodnom periodu javno prenosili neistine u vezi našeg privatnog života ne poštujući Zakone Republike Srbije i kodekse novinarske etike, podnećemo tužbe nadležnim sudovima u najkraćem roku.

Jasno mi je da prenošenjem neistinitih informacija o meni medijske kuće podižu sebi rejtinge i tiraž, ali nikakva trka za profitom ne može opravdati ugrožavanje osnovnih, ustavom i zakonom zagarantovanih prava sloboda i građana.

Iako nisam konfliktna ličnost i pobornik rešavanja problema na sudu, ipak su me sva dešavanja u proteklom periodu primorala da sebe i svoje najmilije na ovaj način zaštitim.

Ujedno koristim priliku da se zahvalim svim medijima koji, poštujući novinarsku etiku, nisu učestvovali u ovom medijskom linču, niti objavljivali neistine o meni. Nadam se da ću sa njima i ubuduće nastaviti korektnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

U Beogradu, 24.11. 2014. god.

Srdačno,

Šaban Šaulić

"Premijera" je ipak emitovana:

Pogledajte šta je Cuca rekla o Šabanu (VIDEO) 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzipsi

    25. novembar 2014 | 11:30

    Sabane,budi frajer pa stani iza devojke sa kojom si proveo nebrojene dane i noci!

  • Mi-6

    25. novembar 2014 | 11:53

    Koji frajer,,Šaban je Šaban,, idi šetaj unuke ponašaš se ko da si u pubertetu.....

  • Sremac

    25. novembar 2014 | 10:59

    Maskiraj se.stavi periku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA