Izvršni odbor bira selektora: Ćurčić bez rivala

N. Iljukić

24. 11. 2014. u 18:52

Milošević će u utorak u 17 časova predložiti kandidata, 15 članova odlučuje. On je moj predlog i tako će i da ostane - poručio je Savo Milošević

FUDBALSKA reprezentacija Srbije, koja „šepa“ u kvalifikacijama za EP u Francuskoj u utorak će dobiti novog selektora. Pred 15 članova Izvršnog odbora FSS na sednici u Staroj Pazovi naći će se samo jedan zvaničan predlog. Radovan Ćurčić je jedini kandidat i njega će potpredsednik FSS Savo Milošević predložiti za naslednika Dika Advokata.

Holanđanina je ekspresno, zbog ostavke posle blamaže sa Dancima (1:3) u ulozi vršioca dužnosti već zamenio Ćurčić i u prijateljskom meču u Grčkoj vodio Srbiju do pobede (2:0). U utorak bi 42-godišnji stručnjak trebalo i zvanično da dobije podršku, ali i najmanje trogodišnji ugovor na potpis.

IZVRŠNI ODBOR U RUKAMA 15 članova Izvršnog odbora je odluka o novom selektoru Srbije. U Staroj Pazovi o Ćurčiću će glasati: Tomislav Karadžić, Ivan Ćurković, Željko Kojić, Goran Milanović, Ratko Borovnica, Žarko Stevanović, Ratomir Babić, Branko Stojaković, Bogoljub Stepanović, Veljko Odalović, Dragan Obradović, Dragan Subotić, Dragan Simović, Dragan PAntelić i Savo Milošević.

- Ćurčić je moj predlog. Tako će i da ostane. Sa njim bi rad trebalo da nastavi njegov kompletan stručni štab - ponovio je Savo Milošević u predvečerje izbora novog selektora.

Ćurčić bi tako dobio ulogu kolovođe nemoguće misije, zvane plasman na Prvenstvo Evrope.

- Da nije teško, ne bi smo se ni hvatali ovog odgovornog posla - dodaje Milošević.

Spremajući sastanak IO FSS, u ponedeljak je zasedao Odbor za hitna pitanja. Četvoročlano telo kojem predsedava Tomislav Karadžić, a čiji su članovi još Ivan Ćurković, Željko Kojić i Goran Milanović, spremilo je sve tačke dnevnog reda sednice IO.

Očekuje se da će Radovan Ćurčić biti jedini kandidat za selektora, da neće imati rivala na izborima i da će na glasanju proći jednoglasno kod 15 članova Izvršnog odbora.

Sa Terazija 35 najavljuju da će pred članovima IO biti i pitanja u vezi sa propozicija takmičenja u Kupu Srbije i prvenstvima mlađih kategorija. Razmatraće se i pitanja iz domena preregistracije igrača FSS, kao i Finansijskog izveštaja za tri kvartala 2014. godine, uz prateće informacije od članova Nadzornog odbora i Finansijske komisije FSS.

IDEMO PO LjAJIĆA
ZA SRBIJU je prevelik luksuz da se odrekne svakog dobrog fudbalera. Ova rečenica Save Miloševića još zvoni od pre nekoliko dana kada je najavio da će lično obići svakog aktuelnog ili potencijalnog člana selekcije koja samo što nije ispala iz poslednjeg viza za EP u Francuskoj.
- I dalje stojim iza te rečenice. Naravno da nam treba svaki igrač. I sa Ljajićem ćemo uskoro da razgovaramo - ponovio je Milošević. - Ne odustajemo od Ljajića. Bez obzira na sve probleme, pričaćemo sa svima. Srbiji je potreban svaki raspoložen igrač, od golmana do golgetera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije